Stadionul “Ion Oblemenco” va fi pe Bulevardul “Ilie Balaci” – 8

0
96

Consiliul Local al Municipiului Craiova, întrunit astăzi în şedinţa ordinară, a decis ca  o parte din bulevardul Ştirbei Vodă, respectiv porţiunea pe care se află stadionul „Ion Obemenco” şi Sala Polivalentă, să se numească „Ilie Balaci”. În hotărârea dată se specifică faptul că locuitorii din zonă nu vor suporta cheltuielile presupuse de această decizie, respectiv schimbarea actelor de identitate şi a certificatelor de nomenclatură stradală, aceste cheltuieli urmând a fi suportate de municipalitate.

„Se aprobă schimbarea parțială a denumirii bd.Știrbei Vodă, în bd.Ilie Balaci, pe tronsonul străzii, cuprins între intersecţia cu bd.1 Mai şi intersecţia cu strada Bucovăţ. Art.2. Cheltuielile pentru producerea şi eliberarea actelor de identitate, necesare a fi schimbate, ca urmare a modificării denumirii aprobate la art.1, vor fi suportate de la bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova. Art.3. Se aprobă scutirea de la plata taxelor aferente eliberării certificatelor de nomenclatură stradală, inclusiv cele în regim de urgenţă, pentru imobilele ale căror adrese se vor modifica potrivit schimbării denumirii aprobate la art.1 din prezenta hotărâre” se arată în hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova.

Cel mai valoros jucător din istoria Universităţii Craiova şu unul dintre cei mai buni ai României, Ilie Balaci, a încetat din viaţă pe 21 octombrie, la vârsta de 62 de ani. În 1981 și 1982 a fost declarat „jucătorul anului” în România.  „Minunea Blondă“ a jucat cu Știința prima semifinală de cupă europeană a unei formații româneşti. A disputat 347 de partide în Divizia A, marcând 84 de goluri. A adunat 69 de selecții în echipa națională a României, marcând opt goluri. În 2002, a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Craiovei.