Ştiinţa, abandonată de oficiali în Moldova  

0
61

Circa 25 de fani i-au încurajat pe alb-albaştri la Iaşi, însă niciun conducător al clubului nu au catadicsit să se deplaseze în Moldova

faniCuvântul Libertăţii este singurul ziar care are cel puţin un reprezentant la fiecare meci al Ştiinţei, atât la cele din deplasare, cu atât mai mult la cele de pe teren propriu. „Primul cotidian al Olteniei” a fost prezent astfel la toate jocurile din acest campionat şi nu a ratat nici deplasarea de peste 1.200 de kilometri de la Iaşi. Acolo unde, surprinzător, nu a fost zărit niciun oficial al Universităţii Craiova. Câţiva dintre conducătorii ieşeni chiar se întrebau care dintre fostele glorii ale Ştiinţei a însoţit echipa în Moldova sau unde se află, spre exemplu, managerul general, Marcel Popescu. Au fost surprinşi să afle că echipa din Bănie nu are niciun reprezentant din conducere. După modul cum s-a desfăşurat a doua repriză, în care alb-albaştrii au avut alt ritm faţă de cel cu care ne obişnuiseră, unii oameni de fotbal din Dulcele Târg comentau chiar că absenţa conducătorilor olteni ar fi legată de un eventual „blat”: „Îi făcăturî, ăi, că pi buni nu-i bătiau ai noştri pi Craiova nişi în visi, poati di-asta n-au ghinit şiefii lor la mieş”.

Nu ştim dacă decizia de a-i lăsa pe alb-albaştrii „de capul lor” a fost luată din cauza distanţei mari, din lipă de interes, sau pentru a limita cheltuielile de cazare şi transport, însă cert este că niciun oficial nu a catadicsit să meargă până la Iaşi. Au făcut-o însă 25 de suporteri din Craiova, care au călătorit mai mult de 20 de ore şi au suportat gerul de la ora partidei, strigând timp de 90 de minute pentru culori, în ciuda înfrângerii. Nici măcar la final n-au fost făcute reproşuri la adresa jucătorilor din peluza ocupată de olteni, doar îmbărbătări şi rugăminţi ca meciul cu Timişoara să fie tratat ca unul pe viaţă şi pe moarte.

Unde se aflau, totuşi, conducătorii clubului? Oricum organigrama clubului nu este prea stufoasă, însă câteva persoane conţine. Finanţatorul, Mihai Rotaru, nu apare oficial în organigramă, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie fiind trecut Adrian Andrici. Oricum, niciunul dintre cei doi nu a fost zărit prin Copou. În timp ce Ştiinţa evolua în Copou, managerul general, Marcel Popescu, „dănţuia” la o sindrofie a unui hotel din Bănie, partener al Ştiinţei.

Reprezentatul Ştiinţei la Iaşi, dacă i se poate spune aşa, a fost „celebrul” Milică, despre care mulţi suporteri habar n-au cine este. Ar fi avut ocazia să audă de el atunci când Sorin Cârţu l-a bruscat în timpul unui meci de pe „Extensiv”, la care Emil Pieleanu îşi cam depăşise rostul, de „om de încredere al patronului”. Fără a mai pune în discuţie competenţa lui Pieleanu, această instalare nu este o „inovaţie”. Mititelu promovase şi el la un moment dat pe Lucian Mitu, fost agent de vânzări la ziar, într-o funcţie asemnătoare, iar la Steaua omologul lui Milică este „Mache”. Nu era esenţială prezenţa oficialilor Craiovei la meci, fiindcă Rambe şi Măzărache oricum ar fi ratat, dar la capitolul imagine clubul are caranţe evidente, iar asupra lor vom reveni pe larg în pauza competiţională.