Executor judecătoresc şi bancar la judecată pentru zece infracţiuni de abuz în serviciu

0
42

Executorul bancar şi judecătoresc Costinel Romeo Drăgan, arestat preventiv pe 5 octombrie a.c., la propunerea procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Craiova, a fost trimis în judecată. Inculpatul este acuzat de zece infracţiuni de abuz în serviciu prin care a creat un prejudiciu de peste 2,7 milioane lei. Mai exact şi-a însuşit banii respectivi din conturile datornicilor pe care îi reprezenta. Dosarul s-a înregistrat vineri la Curtea de Apel Craiova, iar ieri magistraţii l-au menţinut în arest preventiv.

curtea de apelProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au anunţat că au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Costinel Romeo Drăgan, la data faptelor executor bancar şi judecătoresc, cu privire la săvârşirea a zece infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care şase în formă continuată). În rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în perioada 2008 – 2015, inculpatul Drăgan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar şi judecătoresc, prin nerespectarea atribuţiilor de serviciu şi a dispoziţiilor legale, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziţie de datornici în dosarele de executare. Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar şi ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip „suveică”, a utilizat o parte din banii încasaţi de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori. De precizat este faptul că, pentru toate aceste operaţiuni bancare inculpatul Drăgan Costinel Romeo nu a întocmit nici un fel de documente justificative, iar prin nedistribuirea acestor sume conform destinaţiei legale a fost produs un prejudiciu în dauna creditorilor implicaţi în procedurile de executare silită care se ridică la suma de 2.784.944,20 lei, după cum au comunicat reprezentanţii DNA – Serviciul Teritorial Craiova.

puscarieÎn cauză, procurorii anticorupţie au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor imobile ce aparţin inculpatului Drăgan Costinel Romeo. Dosarul s-a înregistrat vineri, 25 noiembrie a.c., la Curtea de Apel Craiova, cu propunere de a se menţine măsura preventivă şi asigurătorie dispusă în cauză. Ieri după-amiază, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au constat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive şi au menţinut măsura arestării preventive faţă de inculpat. Dosarul va fi acum analizat în camera preliminară, urmând ca la final să se stabilească data începerii procesului.