Dolj: Poliţiştii au început verificările pentru combaterea tăierilor ilegale a brazilor

0
46

politiaPoliţia Română a intensificat, premergător sărbătorilor de iarnă, acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul tăierii, transportului şi comercializării de materiale lemnoase şi a „pomilor de Crăciun”.

În perioada 15 – 24 noiembrie, poliţiştii au constatat, la nivel naţional, 110 infracţiuni prevăzute de Codul Silvic, au aplicat 2.174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.256.000 de lei şi au confiscat 583 de mc. de material lemnos, 475 de  pomi de Crăciun şi 1.595 de kg. de cetină de brad/molid.

La data de 15 noiembrie a.c., inspectorul general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, a dispus intensificarea activităţilor desfăşurate de structurile de poliţie în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase şi a „pomilor de Crăciun”.

Astfel, premergător sărbătorilor de iarnă, poliţiştii acţionează, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite îndreptate împotriva fondului forestier naţional, în special a celor de tăiere, transport, prelucrare şi comercializare a speciilor tinere de arborete de răşinoase (brad şi molid), valorificate sub forma pomilor de Crăciun.

La activităţi participă poliţiştii Serviciului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R., poliţiştii cu atribuţii în domeniul silvic din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, în colaborare cu specialişti silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

Echipele de control acţionează în zonele şi pe traseele vulnerabile, pe drumurile forestiere şi pe drumurile publice, în zonele împădurite cu răşinoase şi în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare.

În perioada 15 – 24 noiembrie a.c., poliţiştii au constatat 110 infracţiuni prevăzute de Codul Silvic şi au aplicat 2.174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.256.541 de lei, dintre care 271 la legislaţia din domeniul silvic.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 583 de mc. de material lemnos, în valoare totală de 303.000 lei, 475 de pomi de Crăciun şi 1.595 de kg. de cetină de brad/molid