Mitriţă & co. s-au distrat pe teren

0
183

Universitatea a reuşit cel mai clar succes din acest sezon în deplasarea de la Giurgiu

Universitatea Craiova a arătat la Giurgiu ca o echipă care ia titlul în serios, chiar dacă n-o spune. Lot are, suporteri, berechet, iar dacă şi cel mai frumos stadion din ţară ar avea un gazon precum cel de la Giurgiu ar exista toate ingredientele pentru a realiza o mare performanţă. Mangia a avut pentru prima dată în acest sezon tot lotul la cherem şi cei pe care i-a trimis pe teren au arătat şi ceea ce italianul invocă aproape obsesiv la conferinţele de presă: atitudine. Fiindcă valoarea este certă. Din primul minut s-a văzut abnegaţia alb-albaştrilor, de când Kelic a primit o lovitură de K1 de la Alibec, dar a mai rezistat pe teren încă o jumătate de oră, deşi fizionomia părea că i se modificase. ”Brad Pitt” Tudor n-a scos decât „galbenul” şi oltenilor le-a trecut prin cap că arbitrul bucureştean le-ar pregăti un nou calvar. Însă după ce Kelic a părăsit terenul, n-a trecut mult timp până când colegii i-au ostoit rana cu un gol. La prima ocazie clară, Ştiinţa a punctat prin Mitriţă, căruia i-a reuşit execuţia mult mai bine decât serviciul pentru Mihăilă, care i-a întors mingea în careu căpitanului său. „Piticul” şi-a respectat astfel promisiunea făcută lui Ilie Balaci, atingând sugestiv şi tatuajul cu povaţa „Minunii Blonde”: „Distrează-te pe teren!”

În repriza a doua, oamenii lui Mulţescu au încercat să dea replica, însă capul lui Llullaku n-a fost pe măsura intenţiei. Apoi, în decurs de zece minute, oltenii au rezolvat partida, obţinând cel mai clar succes al sezonului. Încurajaţi de peste 300 de fani, care au creat o atmosferă ca-n Bănie pe malul Dunării, elevii lui Mangia au punctat prin Cicâldău şi Koljic. Primul a finalizat slalomul special de pe dreapta al lui Mitriţă, iar bosniacul a ajuns la 7 goluri în 7 meciuri după ce a reluat „a la Dzeko” serviciul impecabil al lui Bărbuţ. Tot Koljic i-a dat şi prilejul unei intervenţii lui Lazar, portarul care nu-şi putea reproşa ceva la cele trei goluri. Ştiinţa vine cu toate punctele de la Dunăre şi mai ales cu o prestaţie solidă, de echipă cu pretenţii. E adevărat, nici trupa lui Mulţescu n-a fost într-o seară inspirată, fiind lipsită şi de 3 jucători importanţi: Iliev, Balaure şi Mrzljak. Craiova termină turul sezonului regulat cu două succese importante, dar per total parcursul a fost unul sub aşteptări, ţinând cont că anul trecut echipa avea cu 4 puncte mai mult după 13 etape.

Mangia: „Fanii se pot gândi la titlu, eu nu”

Devis Mangia a comentat după meci: ”Repriza a doua a fost bună, foarte bună. Cu patru fundaşi am pierdut la Mediaş, cu trei fundaşi am câştigat cu Viitorul. Atitudinea e importantă, iar acum totul merge bine. În faţă avem jucători buni, avem jucători buni, toată echipa e ok. Suntem acoperiţi. Pentru suporteri e normal că se gândesc la titlu. Pentru mine contează următoarea etapă, rămânem calmi”.

La final, Alex Mitriţă, care a ajuns la 9 goluri în acest campionat, i-a dedicat victoria memoriei lui Ilie Balaci: „Toţi dedicăm victoria marelui Ilie Balaci, am fost foarte afectaţi, dar ne-a dat multă putere, multă încredere, suntem mult mai uniţi ca în alte dăţi. Este o perioadă grea pentru mine, tot ce fac pe teren vreau sa fac pentru domnul Balaci. Luăm fiecare meci în parte, am făcut un meci excepţional, am avut atitudine, agresivitate, nu au avut spaţii. Mă simt mai încrezător, să ai nouă goluri ca mijlocaş nu e uşor. Nu mă gândesc la titlul de golgheter, acum vreau să îmi văd de treaba mea şi astfel vin şi golurile. Cu Băluţă mă simţeam foarte bine, era un jucător pentru spaţii, viteză, Koljic e un jucător masiv, avem nevoie de un atacant ca el. Să marchezi atâtea goluri în primul an înseamnă foarte mult”. Alex Mateiu a declarat: „Nu mă așteptam să fie așa ușor, i-am simțit moi în teren. Era important pentru noi să legăm victorii, după succesul cu Steaua. Am jucat bine și cu 5 fundași, Mister a decis să jucăm acum cu 4 fundași și ne merge bine, jocul e bun. Am legat meciuri bune. Nu ne-am gândit la titlu, vrem să intrăm în play-off, apoi ușor-ușor vedem dacă ne putem bate la titlu. Meciul de Cupă e foarte greu, acum câțiva ani Bacăul ne-a eliminat. Sper să nu fim fraieri să ajungem în prelungiri, în Cupă”.