Campanie de împădurire la Greceşti

0
65

impadurireDouă hectare de teren vor fi împădurite, luna viitoare, la Greceşti, în cadrul iniţiativei naţionale „Plantăm fapte bune în România”. Bazată pe voluntariat, acţiunea vizează plantarea de puieţi de salcâm într-o zonă care prezintă risc de alunecare. 

Acţiunea ce va avea loc pe 12 noiembrie a.c. reprezintă o continuare a campaniei cu 10.000 de puieţi de salcâm şi glădiţă a perdelei de protecţie  începute în toamna lui 2015. „12 noiembrie 2016 va fi ziua în care vom fi înţeles că nu putem distruge fără ca lucrurile să se întoarcă, într-un final, împotriva noastră, că nepăsarea este mai găunoasă decât un copac pe care l-am condamnat, fără drept de apel, la pieire şi că, salvând natura, ne vom salva, de fapt, pe noi”, a declarat Marlena Melinescu, coordonatorul judeţean Dolj al iniţiativei.

Voluntarii vor primi diploma Green Endorsement

Cei care doresc să se implice în acţiunea din judeţul Dolj sunt invitaţi să se înscrie pe http://www.plantamfaptebune.ro/voluntar/, selectând judeţul şi localitatea. Sunt căutaţi voluntari şi şefi de parcelă. Voluntarii vor primi, în urma activităţii de plantare sau de organizare, o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secţiunea Green Endorsement).

Acţiunea din 12 noiembrie este realizată cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Partenerii locali sunt Direcţia Silvică Dolj, Primăria Greceşti şi Facultatea de Agronomie Craiova

Din 2011 şi până în prezent, 22.180 voluntari au plantat şi îngrijit 462.200 de copaci pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe. În 2013 iniţiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat şase distincţii din partea comunităţii.