Cârţu: „Cu Dinamo s-a văzut de ce îl forţam pe Bawab”

0
155

Fostul director tehnic al Craiovei spune că i s-a reproşat de către conducătorii clubului folosirea atacantului iordanian, care nu avea cifre prea bune

Sorin Cârţu a dezvăluit că eroul partidei cu Dinamo, Thaer Bawab, a fost unul dintre motivele discordiei cu conducătorii clubului din Bănie, care a dus la demisia antrenorului. „Sorinaccio” a dezvăluit că i s-a reproşat în mai multe rânduri utilizarea iordanianului, ale cărui cifre Instat nu erau tocmai bune. Totodată, Cârţu crede că salariul său mai mare decât al lui Săndoi reprezenta un motiv pentru care s-a dorit îndepărtarea sa de la Universitatea. „Nu am primit indicaţii, dar aveam discuţii mereu. De aici au plecat scandalurile. Lumea învăţase fotbalul peste noapte. Mi se reproşa că îl protejez pe Bawab. Uite de ce îl protejam. Bawab ăsta este, cel din meciul cu Dinamo. Mi se reproşa că e adus de mine, că îl protejez mult, că nu îl scot din echipă, că greşeşte foarte mult. Veneau cu statistici de-ale lor de la Instat. Jucători de tipul lui Bawab sunt imprevizibili şi e normal, la ce acţiuni încearcă într-un joc, să facă foarte multe greşeli. Nu mă interesează să urmez sfaturi. Nu am făcut aproape 30 de ani de antrenorat ca să stau să urmez vreun sfat. Nu are cine să-mi dea sfaturi. Chiar dacă este finanţator. El nu poate să dea sfaturi, el poate să-şi exprime o părere. De când s-au făcut 42 de puncte, după meciul cu Oţelul, că era sau nu era nevoie, se ţineau şedinţe şi discuţii. Scopul era să mă tracaseze pe mine, o relaxare financiară a clubului în ceea ce mă priveşte, pentru că eram cu salariul mai mare” a declarat Cârţu.

Antrenorul a încercat să motiveze perioada mai puţin fastă a alb-albaştrilor de la finalul sezonului trecut şi din startul celui actual prin interdicţia în cupele europene, dar şi absenţele din centrul defensivei. „Noi nu am sărit pe cei din conducere că nu au rezolvat problema de a juca în cupele europene. Am avut trecute prime, bani dacă jucam în cupele europene. Dar apoi, când lucrurile au mers prost, conducerea a sărit imediat pe noi şi a făcut presiuni. În momentul în care eşti prejudiciat de o asemenea performanţă e normal să-ţi meargă prost. Perioada mai puţin bună a coincis cu decizia prin care ni s-a spus că nu avem dreptul să jucăm în cupele europene. Normal că te tai. În acest campionat am început mai greu, dar e normal să nu intri în formă din start. Am avut probleme şi cu stoperii, e greu să joci acolo cu improvizaţii. Păi pe vremea când eram la echipă Dumitraş a greşit decisiv la Timişoara şi Steaua, iar după ce am plecat a marcat golul victoriei de la CFR” a spus Cârţu.