Percheziţii la craioveni suspectaţi de contrabandă cu ţigarete

0
144

Aduceau marfa pe avion din Grecia şi Egipt

Şapte percheziţii s-au făcut ieri, în Craiova, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale suspectate că ar fi introdus în ţară, pe cale aeriană, peste 3.000.000 de ţigarete de contrabandă. În urma descinderilor s-au descoperit şi ridicat 26.000 de ţigarete de contrabandă, în acelaşi timp, trei dintre membrii grupării fiind prinşi la aterizarea pe Aeroportul „Henri Coandă”, având ascunse în bagaje 56.800 de ţigarete. Toţi craiovenii au fost ridicaţi şi duşi la sediul Secţiei Poliţiei Transporturi Bucureşti pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor necesare.

Poliţiştii Serviciului Poliţiei Transporturi Aeriene „Henri Coandă” din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti a IGPR, împreună cu poliţiştii IPJ Dolj au destructurat, ieri, o grupare infracţională formată din 12 membri, din Craiova, suspectată de contrabandă cu ţigări. Din cercetările oamenilor legii s-a stabilit că membrii grupării, coordonaţi de craioveanca Ştefania Gerges şi de soţul ei, Georg Gerges, cetăţean egiptean, ar fi introdus, pe teritoriul ţării, prin intermediul a cinci persoane, toate din Craiova (Elena şi Costinel Poenaru, Mihaela Vlad, Nicoleta Mendeleţ şi Rebeca Lincă), ţigări de contrabandă din Egipt şi Grecia. Alţi doi suspecţi s-ar fi ocupat de comercializarea şi distribuirea ţigaretelor către alţi vânzători din Craiova, cu sume cuprinse între 8 şi 10 de lei pachetul. Potrivit anchetatorilor, există date că în perioada decembrie 2012 – octombrie 2013, membrii reţelei infracţionale ar fi efectuat aproximativ 25 de transporturi, introducând astfel în ţară, pe cale aeriană, peste 3.000.000 de ţigarete de contrabandă. Mai exact, la fiecare călătorie făcută în străinătate, craiovenii se întorceau „burduşiţi” cu ţigări netimbrate, ascunse prin bagaje.

În baza autorizaţiilor emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, ieri, poliţiştii bucureşteni au descins la 7 locuinţe din Craiova, aparţinând membrilor grupării infracţionale. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, 26.000 de ţigarete de contrabandă (130 de cartuşe), precum şi alte mijloace de probă (telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri, paşapoarte). Totodată, poliţiştii Serviciului Poliţiei Transporturi Aeriene Henri Coandă, cu sprijinul Centrului de Control la Trecerea Frontierei Aeroporturi Bucureşti şi Biroului Vamal Otopeni i-au reţinut, în Aeroportul „Henri Coandă” pe Costinel şi Elena Poenaru şi pe Mihaela Vlad, în timp ce introduceau ilegal 56.800 de ţigarete de contrabandă (284 de cartuşe).

„Toţi suspecţii ridicaţi din Craiova, împreună cu cei trei prinşi pe aeroportul din Bucureşti au fost conduşi la audieri, la sediul Secţiei Poliţiei Transporturi Bucureşti, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.