Delegaţie din Norvegia, în vizită la IPJ Dolj

0
84

O delegaţie din Norvegia formată din Karen Mork – procuror responsabil pe linie de trafic de persoane din cadrul Secţiei Crimă Organizată Poliţia Districtului Rogaland – Stavanger, Bjorn Vidar Bollestad – şeful Secţiei de Crimă Organizată şi Narve Toppe – ofiţer responsabil trafic de persoane Secţiei Crimă Organizată Poliţia Judeţeană Rogaland – Stavanger a sosit, ieri, la Craiova, pentru un schimb de experienţă cu poliţiştii doljeni.

Delegaţia norvegiană, însoţită de inspectoratul şef al IPJ Dolj, comisar-şef Constantin Nicolescu, a fost primită, ieri, de prefectul judeţului, Marius Deca, întâlnire în timpul căreia au fost atinse subiecte referitoare la specificul celor două zone, Dolj respectiv Rogaland din Norvegia, dar şi situaţia infracţională cu care se confruntă şi care priveşte cetăţenii români care trăiesc în Norvegia. A urmat o întâlnire de lucru desfăşurată la sediul IPJ Dolj la care au participat şefi de servicii operative, reprezentanţi ai DIICOT Craiova şi ai BCCO Craiova, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Discuţiile dintre cele două părţi s-au axat pe problematici practice de muncă de poliţie, pe diferenţele de natură legislativă dintre cele două ţări, precum şi pe identificarea unor modalităţi cât mai eficiente de colaborare între poliţiile din Dolj, respectiv Rogaland, Norvegia şi a intensificării schimbului de informaţii. În zilele următoare sunt prevăzute întâlniri cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova, vizite la secţii de poliţie urbane, la sediul DIICOT Craiova şi în alte puncte de interes pentru partea norvegiană.