Din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Dolj: Echipamente de peste 500.000 de lei pentru SCJU Craiova

0
86
Ion Prioteasa

Consiliul Judeţean Dolj rămâne consecvent în menţinerea investiţiilor în domeniul sănătăţii şi în special la Spitalul Judeţean. Astfel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Craiova va fi dotat cu alte trei noi echipamente, în valoare de peste 500.000 de lei, bani care provin din fondurile proprii a Consiliului Judeţean Dolj. Se încheie astfel o primă etapă a proiectului prin care administraţia judeţeană şi-a propus să înzestreze cu aparatură modernă secţiile unuia dintre cele mai mari spitale din România, echipamentele fiind necesare medicilor craioveni pentru a interveni în cazuri medicale complexe.

Noua licitaţie organizată de CJ Dolj şi aflată în derulare prevede cumpărarea următoarelor echipamente medicale destinate SCJU Craiova: patru aparate de anestezie, un aparat de hemofiltrare pentru Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, două aparate de radiologie, o staţie de dedurizare a apei, o masă de operaţie mobilă pentru Secţia de Neurochirurgie şi o coloană de chirurgie laparoscopică de înaltă performanţă. Valoarea totală estimată a aparaturii medicale este de 1.774.192 de lei, fără TVA.

Aparatură necesară în cazurile medicale complexe

„Suntem la finalul primei faze a achiziţiei de aparatură medicală de specialitate destinată Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Îmi face plăcere să anunţ că, în urmă cu câteva zile, au fost semnate şi ultimele trei contracte pentru furnizarea către spital a unui aparat de radiologie, a unei truse medicale de ultimă generaţie, necesară pentru transplantul corneei, şi a unei lămpi scialitice. Încheiem astfel o primă etapă a proiectului prin care Consiliul Judeţean Dolj şi-a propus să înzestreze cu aparatură modernă secţiile unuia dintre cele mai mari spitale din România, echipamentele fiind necesare medicilor craioveni pentru a interveni în cazuri medicale complexe”, a subliniat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

O economie de peste 30.000 de lei

Administraţia judeţeană doljeană a avut în vedere două componente, una socială a campaniei de achiziţie, pentru că se reuşeşte îmbunătăţirea serviciilor medicale acordate pacienţilor şi una financiară, întrucât se înregistrează o economie de peste 30.000 de lei, ca diferenţă între preţul estimat al echipamentelor şi cel final, rezultat în urma licitaţiei. „Deşi la prima vedere poate părea o sumă nu foarte mare, banii vor fi folosiţi pentru a susţine alte investiţii ale CJ Dolj. „Suntem conectaţi în continuare la necesităţile şi activitatea spitalului judeţean, pentru care am decis să alocăm încă 2,2 milioane de lei în vederea cumpărării altor zece echipamente medicale. Am demarat, practic, cea de-a doua etapă a dotării SCJU Craiova cu aparatură. Achiziţia se înscrie într-un plan de acţiune al CJ Dolj, lansat la începutul acestui an, atunci când, de comun acord cu specialiştii şi conducerea spitalului, am stabilit echipamentele pe care urma să le cumpărăm”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. La începutul lunii martie, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, anunţa decizia administrației județene de a achiziţiona 13 echipamente medicale pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Primele zece aparate au fost deja livrate unității medicale, ultimele trei echipamente urmând să fie furnizate în termen de cel mult 60 de zile de la data semnării contractelor.

„Pe măsură ce încheiem un capitol, am şi deschis altele noi”

La rândul său, vicepreşedintele CJ Dolj Cristinel Iovan a precizat că modernizarea SCJU Craiova este o prioritate pentru Consiliul Judeţean. „Ritmul investiţiilor pe care le derulează administraţia judeţeană reprezintă dovada cea mai bună: pe măsură ce încheiem un capitol, am şi deschis altele noi. Un exemplu îl avem în efortul pe care îl facem pentru dotarea secţiilor spitalului cu aparatură performantă. Iată că, în timp ce aşteptăm ca şi ultimele trei din cele 13 echipamente medicale achiziţionate în cadrul licitaţiei de 1,5 milioane de lei să fie livrate către SCJU Craiova, avem deja în derulare a doua procedură de achiziţie, pentru care au fost alocate 2,2 milioane de lei, ofertele putând fi depuse până la 21 noiembrie”, a spus Cristinel Iovan, vicepreşedintele administraţiei doljene.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa:

„Întreaga noastră atenţie este îndreptată către SCJU Craiova, pentru că, dincolo de obiectivele strategice pe care orice administraţie îşi propune să le ducă la bun sfârşit pe parcursul celor patru ani de mandat, sănătatea semenilor noştri este mult mai importantă”.

 

Vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan:

„Mă bucur să subliniez că, acţionând cu rigurozitatea care ne caracterizează în cheltuirea banului public, am reuşit ca, în cazul primei licitaţii, să obţinem o economie de peste 30.000 de lei faţă de estimările iniţiale. Continuăm în aceeaşi notă şi acelaşi ritm demersurile prin care urmărim să transformăm SCJU Craiova într-una din cele mai moderne unităţi sanitare din România”.