Inspectoratul Judeţean de Poliţie Judeţean Dolj, organizator de seminar internaţional

0
105
 
În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2021, în cadrul Proiectului RAISA, finanţat
de Comisia Europeană (OLAF), aferent Programului Hercule III – Pregătire împotriva
fraudei, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj organizează, la Brașov, primul seminar
internaţional în acest sens. Scopul proiectului este îmbunătăţirea metodelor şi tehnicilor de investigare, precum şi a cunoştinţelor lucrătorilor implicaţi în lupta împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare în România, Ungaria şi Bulgaria.
La această activitate vor participa din cadrul instituţiilor partenere:
– specialişti de investigarea fraudelor ai inspectoratelor de poliție județene Alba, Arad,
Brașov, Giurgiu, Mehedinți – ROMÂNIA, Direcţiei Regionale de Poliţie Vidin și ai Direcției Regionale de Poliție Vratsa – BULGARIA, Inspectoratului de Poliție Județean Bekes- UNGARIA. Scopul proiectului este îmbunătăţirea metodelor şi tehnicilor de investigare, precum şi a cunoştinţelor lucrătorilor implicaţi în lupta împotriva fraudei cu achiziţii intracomunitare în România, Ungaria şi Bulgaria. Seminarul este cea de–a treia activitate din cadrul proiectului amintit anterior, iar în cadrul lucrărilor acestuia vor fi dezbătute aspecte privind:
– investigația administrativă a tranzacțiilor intracomunitare frauduloase la nivelul UE;
– modul de acţiune al specialiștilor de investigarea fraudelor implicați în descoperirea şi
documentarea tranzacțiilor intracomunitare frauduloase;
– modalități de fraudă întâlnite în domeniul tranzacţiilor intracomunitare care au drept
consecinţă rambursări ilegale de TVA. Prin problematica abordată în cadrul activității polițiștii, agenții vamali și fiscali vor avea oportunitatea atât de a se familiariza cu metodele și tehnicile utilizate în România, Bulgaria și Ungaria, în prevenirea și combaterea fraudei cu achiziții intracomunitare, cât și de a dobândi o expertiză îmbunătățită. De asemenea, activitatea își propune crearea unei rețele profesionale comune în lupta împotriva oricărei forme de evaziune fiscală care afectează atât bugetul statelor implicate, cât și bugetul Uniunii Europene.