Presa italiană l-a evidenţiat pe Băluţă şi l-a distrus pe Calancea

0
356

837759-alx6052Peste 20 de ziarişti italieni au fost prezenţi la Craiova şi Severin pentru meciul Milanului cu Universitatea Craiova. Jurnaliştii din Peninsulă au făcut analize amănunţite şi asupra echipei din Bănie. Gazzetta dello Sport apreciază amprenta antrenorului italian asupra echipei oltene, remarcând „condiţia fizică, pressingul feroce şi dispunerea în teren deloc întâmplătoare. Devis a ieşit cu capul sus. Nu a fost deloc o plimbare de voie vizita la Severin a Milanului, care a câştigat prima oară în Europa după 3 ani şi 8 luni”. Gazzetta dello Sport a remarcat „suferinţa rossonerilor, mai ales în ultima jumătate de oră, când au terminat benzina, oferind posibilitatea de a avea 8 din cele 9 şuturi reuşite în tot meciul Craiovei, o echipă bună de Serie B ca standard şi căreia Mangia îi conferă atât o identitate italiană, cât şi o credibilitate tactică. Cu rezervorul fizic plin, pressing feroce, dispunere în teren deloc întâmplătoare, lăsând spaţii mici între linii”.  Replica lui Mangia la aceste aprecieri: „Noi jucăm în Liga I, al cărei nivel nu-l cunosc ziariştii italieni”. Montella a avut şi el un răspuns în această privinţă: „Nu ştiu dacă Universitatea e de Serie A sau Serie B, ştiu doar că este de Europa”.

Gazzetta dello Sport l-a evidenţiat pe Băluţă (nota 6,5), „un tehnician rafinat pus în serviciul colegilor, care nu vorbesc însă aceeaşi limbă, şi nu degeaba a dat două din cele 3 goluri ale echipei în campionat”. Calancea a fost cel mai slab, „Dezastru, a fost doar statuetă la lovitura liberă bătută de Rodriguez şi a însoţit mingea cu privirea în drumul spre plasă”. Spre deosebire de Donnarumma, pe care italienii l-au elogiat pentru parada fantastică la ocazia lui Mitriţă. 6,5 este cea mai mare notă acordată jucătorilor olteni de Gazzetta dello Sport. Au primit-o Băluţă, Bancu şi Zlatinski. „Organizarea jocului este evidentă la echipa lui Mangia, cuşca de la mijlocul terenului funcţionează bine, nu-i lipseşte Craiovei decât golul”.

Alt ziar de sport important din Italia, Corriere dello Sport, a lăudat la rândul său jocul solid al Craiovei: „Echipa lui Devis Mangia a creat din start dificultăţi Milanului, contând şi pe o evidentă diferenţă din punct de vedere al condiţiei fizice. Timp de 20 de minute, Milan nu a reuşit să se apropie de careul românilor, iar prima mare ocazie a venit din piciorul fostului pescarez Mitriţă, lansat de o greşeală a lui Montolivo”, a scris cotidianul din Roma. Şi acest jurnal l-a remarcat pe Băluţă.

Corriere della Sera se referă astfel la meciul de la Severin: „Echipa lui Montella nu încântă, dar obţine o victorie fundamentală în faţa studenţilor (renumele jucătorilor de la  Universitatea Craiova). Intervenţie matură a lui Donnaruma în faţa lui Mitriţă, iar Rodriguez rezervă practic calificarea în play-off”.

Caracterizările craiovenilor în Tuttomercato:

Calancea 6 – Fără reacţie la lovitura liberă câştigătoare a lui Ricardo Rodriguez.

Dimitrov 5.5 – Evoluţie destul de bună, a trecut deseori în jumătatea adversă. Cu Borini a câştigat majoritatea duelurilor, cu Niang s-a chinuit rău.

Spahija 6 – Aproape de fiecare dată s-a poziţionat bine în defensivă, a anticipat adversarii. A şi iniţiat bine acţiuni de construcţie.

Kelic 6.5 – Înalt, puternic, decis. A făcut o partidă foarte bună în faţa lui Cutrone şi Niang. A încercat să şi marcheze în repria secundă, dar lovitura sa de cap n-a găsit ţinta.

Briceag 6 – În prima repriză a suferit din cauza învăluirile lui Abate şi insinuările lui Niang. În partea secundă a profitat de căderea fizică a rossonerilor şi a avansat în jumătatea adversă.

Zlatinski 6 – Nu şi-a abandonat locul din faţa apărării şi a acoperit de multe ori erorile coechiperilor, a recuperat multe mingi în zona centrală.

Rossi 5.5 – Se aştepta mai mult de la el, fiind italian şi cunoscându-şi bine adversarii. În schimb, nu s-a impricat în joc decât la câteva acţiuni din prima repriză, apoi s-a stins.

Mitriţă 6 – Putea marca două goluri istorice, câte unul pe repriză. Un pericol constant, a pus mereu presiune pe defensiva adversă.

Bărbuţ 5.5 – A avut mai puţin de o jumătate de oră pentru a demonstra ceva, dar intrarea lui nu a dezechilibrat jocul.

Gustavo Vagenin 5.5 – A încercat multe acţiuni în dreapta, dar nu a reuşit nimic în faţa lui Rodriguez. S-a implicat în joc, dar degeaba.

Bancu 6.5 – Foarte activ în ultiimii 30 de metri, a atacat poarta, încercând să finalizeze. Ca şi Băluţă, este un real talent, de care trebuie ţinut seamă.

Băluţă 6.5 – A jucat „9 fals”, s-a implicat mult în joc, i-a hărţuit permanent pe fundaşii rossoneri. N-a avut ocazii de gol, dar a avut şi ghinion.