Cele mai interesante 81 de bune practici în domeniul antreprenorial

0
96

B-Entrepreneur este un proiect implementat de 8 parteneri din 7 ţări ale Uniunii Europene (Spania, România, Irlanda, Austria, Italia, Republica Cehă, Finlanda), având drept obiectiv identificarea şi evaluarea a 300 proiecte în domeniul antreprenorial în 27 de state membre ale Uniunii Europene, diseminând aceste rezultate pentru îmbunătățirea practicilor antreprenoriale.

Astfel, întreaga echipă a proiectului LLP, B-Entrepreneur, din cele 300 de proiecte, evaluate şi selectate anterior de către membrii proiectului, a analizat cele mai bune 81 de bune practici în domeniul antreprenorial, care, după o primă analiză, acestea au primit cele mai mari punctaje în ceea ce priveşte calitatea, adaptabilitatea şi existenţa informaţiei. Fiecărui partener implicat în cercetarea din cadrul proiectului, i-a fost repartizat un număr de proiecte pentru o analiză mult mai detaliată. Această analiză s-a realizat cu ajutorul a doi experţi: un expert intern şi un expert extern. “S-a dorit asigurarea unui echilibru între cunoaşterea scopului proiectului B-Entrepreneur şi imparţialitatea unei analize externe”, a precizat Mădălina Meghişan, coordonator proiect, într-un comunicat de presă.

Cinci întâlniri de evaluare pentru fiecare din cele şase ţări implicate

Etapa de analiză, derulată în perioada iunie – iulie 2015, a presupus un număr de cinci întâlniri de evaluare pentru fiecare din cele şase ţări implicate în această activitate. Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, este reprezentantul partenerului pentru România, cu atribuţii în activitatea de evaluare a proiectelor cu cele mai bune practici în domeniul antreprenorial, pentru care a evaluat un număr de 12 proiecte din totalul celor 81 de proiecte aflate în această etapă de evaluare. „Ulterior, s-au selectat minim 4 proiecte pentru fiecare partener. Aceste cele mai bune proiecte în domeniul practicii antreprenoriale vor fi integrate în Biblioteca Online pe adresa de web-site a proiectului (http://b-entrepreneur.eu), care va fi funcțională începând cu luna octombrie 2015”, se mai precizează în comunicatul respectiv.

***

Proiectul “B-Entrepreneur: Best Practices In Entrepreneurhip At Eu Level” este finanțat prin programul Lifelong Learning Programme – 2013 și se va încheia în luna decembrie 2015.