Consiliul Judeţean Dolj premiază elevii olimpici

0
93

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj intenţionează să aloce 160.000 de lei pentru recompensarea elevilor care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile organizate în anul şcolar 2012-2013. Banii ar urma să fie folosiţi pentru premierea tinerilor care s-au făcut remarcaţi în cadrul competiţiilor şcolare şi pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de participarea acestora la tabere de instruire şi agrement organizate în ţară şi în străinătate.

Proiectul de hotărâre prin care se propune consilierilor judeţeni alocarea sumei de 160.000 de lei pentru recompensarea elevilor care au obţinut rezultate remarcabile la olimpiadele şi concursurile şcolare organizate în anul şcolar 2012/2013 se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Dolj care are loc astăzi. Consiliul Judeţean Dolj a încheiat în anul 2005 cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu Instituţia Prefectului Judeţului Dolj un protocol de colaborare care urmăreşte stimularea tinerilor capabili de performanţă din învăţământul preuniversitar doljean.

„Consiliul Judeţean îi sprijină şi în acest an pe elevii care au dus mai departe bunul renume al învăţământului doljean, prin rezultatele deosebite înregistrate la olimpiadele şi concursurile la care au participat. Vorbim despre aproape 100 de premii şi menţiuni obţinute de tinerii din judeţul nostru la competiţiile şcolare la care au fost prezenţi în anul şcolar 2012-2013. Ne-am propus să alocăm 160.000 de lei pentru a răsplăti aceste rezultate remarcabile, care ne bucură, care ne fac cinste şi care confirmă încă o dată calitatea învăţământului din judeţul Dolj. Craiova este astăzi un puternic centru şcolar, graţie unui management foarte bun al conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi al bunei pregătiri a cadrelor didactice. Din acest punct de vedere, Doljul se poziţionează în topul judeţelor din România. Nu întâmplător colegiile din Craiova sunt unele dintre cele mai importante centre de învăţământ preuniversitar din România, bucurându-se de recunoaştere şi apreciere atât pe plan naţional, cât şi internaţional”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

“Performanţa în educaţie trebuie răsplătită”

Ion Prioteasa

Şeful administraţiei publice judeţene a mai spus că vor fi premiaţi şi elevii care au reuşit să obţină notă maximă la examenul de bacalaureat din această vară.  “Un alt indicator care dovedeşte înalta calitate a învăţământului doljean ne este dat de aceste rezultate lăudabile la examenul de bacalaureat, unde, an de an, după ce se trage linie, vedem că liceele şi colegiile din Dolj se află între primele din ţară. Performanţa în educaţie trebuie răsplătită. Elevii care au reuşit să obţină nota maximă la examenul de bacalaureat vor fi premiaţi cu sume modice de Consiliul Judeţean Dolj. Ne raliem şi noi acestui demers al Guvernului României, care, prin Ministerul Educaţiei, a decis premierea elevilor de nota 10. În Dolj, sunt patru absolvenţi de liceu care, pe lângă acele sume primite de la minister, vor fi recompensaţi şi de Consiliul Judeţean Dolj.  Ne propunem ca, prin premierea elevilor cu performanţe, să stimulăm generaţiile care vin din urmă şi care trebuie să ştie că toate eforturile depuse pentru a obţine rezultate bune la învăţătură nu trec neobservate, că ele sunt remarcate, apreciate şi, iată, sunt şi recompensate”, a mai afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

“ISJ a găsit în Consiliul Judeţean Dolj un sprijin”

Gerogică Bercea Florea

La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Georgică Bercea Florea, a spus că datorită olimpicilor care au obţinut rezultate deosebite, Doljul se situează între primele judeţe din ţară în ceea ce priveşte calitatea învăţământului. „Doljul, din fericire, la capitolul performanţe şcolare, se situează între primele judeţe din România. Mărturie stau rezultatele deosebite înregistrate de olimpicii doljeni la concursurile naţionale şi internaţionale. Mă bucur că, în eforturile de a-i recompensa pe tinerii noştri merituoşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean a găsit în Consiliul Judeţean Dolj un sprijin şi un partener solid, de încredere, cu care este asociat de mai bine de opt ani. De precizat ar mai fi că recompensarea elevilor cu performanţe deosebite continuă în acest an. Tinerilor care au participat la concursuri şcolare teoretice le vor urma, în iarnă, cei care au obţinut rezultate importante în competiţiile sportive şi care, de asemenea, vor fi premiaţi. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj depune toate eforturile pentru a crea un mediu educaţional propice performanţei. An de an, elevii doljeni se întorc acasă cu premii de la concursurile la care participă, continuând tradiţia bunelor rezultate cu care învăţământul doljean se poate lăuda. De altfel, şcoala doljeană, prin muncă susţinută şi performanţă la cel mai înalt nivel, şi-a câştigat pe deplin locul între primele ale României. Eforturile depuse de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj de a menţine ridicată această ştachetă a performanţei în educaţie sunt dublate de interesul pe care autorităţile locale şi judeţene îl acordă învăţământului”, a spus inspectorul şcolar general Gerogică Bercea Florea.