Dolj: Aproximativ 400.000 ţigarete şi 60.000 lei confiscate în urma descinderilor de ieri la suspecţi de contrabandă cu ţigări

0
262

tigari-contrabandaPotrivit IGPR, poliţiştii din Călăraşi au ridicat, în urma a 66 de percheziţii domiciliare, efectuate în Călăraşi, Dolj, Galaţi, Maramureş şi Constanţa, aproximativ 400.000 de ţigarete şi peste 60.000 lei.

La data de 28 iunie a.c., poliţişti din cadrul I.P.J. Călăraşi şi ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R., au efectuat 66 de percheziţii domiciliare, în Călăraşi, Dolj, Galaţi, Maramureş şi Constanţa, la locuinţele mai multor persoane bănuite de  colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

În urma activităţilor desfăşurate au fost ridicate sume de bani, respectiv 62.590 lei şi 6.370 euro, aproximativ 400.000 ţigarete, 5,45 kg de tutun şi 674 litri de alcool.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi. La acţiune au participat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Olt, Ialomiţa şi Maramureş.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au emis ordonanţe de reţinere pe numele cinci persoane.

Acestea au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Călăraşi, urmând să fie prezentate  Judecătoriei Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite.