Screciu, noul pariu al Universităţii

0
85

Mijlocaşul de 16 ani titularizat contra lui Reb Bull Salzburg provine din Corabia, oraşul lui Nelu Oblemenco

screciuSurpriza din primul “11” al Universităţii Craiova în amicalul cu Red Bull Salzburg a fost mijlocaşul de doar 16 ani, Vladimir Screciu. Acesta l-a impresionat pe Gigi Mulţescu în partida cu Teuta Durres şi a fost folosit titular şi ţinut pe teren 70 de minute contra campioanei Austriei. „Valoarea nu aşteaptă scurgerea anilor, Screciu este un jucător care mi-a arătat în primul meci lucruri frumoase, este maturizat atât fizic, cât şi tactic, mai devreme. A jucat bine şi a meritat locul. L-a ajutat şi situaţia celorlalţi jucători din zona centrală: pe Zlatinski l-am protejat după o accidentare, Madson nu este pregătit la nivelul echipei şi am convenit să joace la final, 20 de minute, iar Mateiu a fost destul de reţinut în primul meci. În aceste condiţii, Screciu şi-a câştigat dreptul de a juca. Poate să aibă şi 16, şi 40 de ani, la mine joacă fotbalistul care merită, care este în formă“ a spus tehnicianul despre puşiul oltean.

Acesta este originar din Corabia, oraşul lui Nelu Oblemenco, fiind “înnebunit” după “Tunar”, cu a cărui legendă a crescut, chiar dacă s-a născut după dispariţia celui mai mare golgheter din istoria Universităţii. “Am început fotbalul în oraşul meu natal, la CSS Corabia. În urma unui turneu amical am întâlnit Universitatea Craiova. Domnul Samir Zamfir m-a remarcat atunci, iar la 11 ani am ajuns în Bănie. Când eram mic, eram înnebunit după Ion Oblemenco. Îi decupam tatălui meu ziarele cu pozele lui Oblemenco şi le lipeam pe dulap. În fiecare seară citeam despre fotbal. Aşa i-am descoperit, mai târziu, pe Gică Popescu ori Hagi” spune

Screciu a fost trecut pe foaia de joc şi în finalul campionatului trecut, dar nu a apucat să debuteze în tricoul Ştiinţei. “La Botoşani mi s-a spus înainte de meci voi intra, am avut atunci ceva emoţii. Vă daţi seama, la 16 ani să debutezi în Liga 1 este un pas important. Ar fi trebuit să fiu introdus în teren, dar în minutul 87 Popov a marcat pentru 2-1, iar domnul Mogoşanu nu a ştiut ce să facă, să mă bage sau nu. Dorea egalul şi nu a riscat” povesteşte Screciu.

Juniorul recunoaşte că a fost surprins de titularizarea din meciul cu Red Bull Salzburg: “Am fost surprins şi emoţionat la primul meci la echipa mare din postura de titular, iar în faţă aveam Red Bull Salzburg, o echipă de Chiampions League. A fost un meci greu pentru mine, am dat deoparte emoţiile şi îi mulţumesc pentru încrederea pe care a avut-o în mine”.

Remarcat de Balaci la naţionala de juniori

Screciu a fost remarcatul lui Ilie Balaci la un amical al naţionalei under 16. „Vă asigur eu că e mult mai bun decât toţi mijlocaşii de la prima echipă a Craiovei” a spus atunci „Minunea Blondă”. Jucătorul se simte flatat de aprecierile gloriei Ştiinţei: „Am avut un meci internaţional cu Italia, la Bucureşi, la care a asistat şi domnul Ilie Balaci. Am jucat foarte bine, iar domnul Balaci mi-a spus că voi avea un viitor promiţător dacă voi continua aşa. Domnia sa a exagerat puţin spunând că sunt peste mijlocaşii centrali de la echipa mare. Probabil că aceste declaraţii ale legendarului fotbalist al Universităţii au contribuit decisiv la ascensiunea mea. Mă simt foarte bine la echipa mare a Universităţii. În special cu Mateiu, este un băiat deosebit. Nu îmi imaginam că un jucător de Liga 1 să se poarte aşa bine cu mine, tot timpul m-a încurajat. M-a felicitat pentru joc de fiecare dată. Sunt un copil plin de ambiţie, demonstrată prin faptul că la 16 ani sunt în lotul Universităţii, un club mare din fotbalul românesc. Totul ţine de ambiţie, de muncă, de sacrificii atât din partea mea, cât şi a familiei mele. Eu consider că pot mai mult, depinde doar de mine. Le mulţumesc tuturor celor care mă încurajează. Sigur că mai există şi critici, dar acestea mă întăresc”.

Pentru viitorul apropiat, obiectivele lui Screciu sunt: “Să debutez în Liga 1, să am cât mai multe minute, iar în al doilea rând să ne calificăm cu echipa naţională de juniori la Europene”.