S-a încheiat corectarea, s-au depus contestaţiile, dar Evaluarea Naţională merge mai departe

0
70

S-a terminat Evaluarea Naţională, s-au afişat rezultatele preliminarii, pe care le-am făcut cunoscute, dar procesul respectiv nu se termină aici. După prezentarea notelor obţinute de către candidaţi, a urmat depunerea contestaţiilor, rezolvarea acestora urmând să fie făcută pe 30 iunie. Ulterior, calendarul admiterii în învăţământul liceal îşi va urma cursul.

După afişarea rezultatelor preliminarii ale Evaluării Naţionale, susţinute de către absolvenţii clasei a VIII-a, prezentate şi în cotidianul nostru, a urmat perioada necesară depunerii contestaţiilor. Acestea s-au depus şi, conform datelor oferite de Comisia Judeţeană de Evaluare, în Dolj au fost depuse 581 de cereri de revizuire a notei obţinute, cele mai multe (411) la Limba şi literatura română, restul fiind la Matematică.

Calendar amplu

Programul Evaluării şi, implicit al Admiterii (unde nota obţinută la „Capacitate ” are pondere de 75%), este cât se poate de amplu. Astfel, pe 30 iunie va fi cunoscută şi rezolvarea contestaţiilor, urmată de afişarea rezultatelor finale. Pe 3 iulie, va fi anunţată ierarhia, la nivel judeţean, a absolvenţilor de clasa a VIII-a, urmată, până a doua zi, de eliberarea fişelor de admitere pentru toţi candidaţii, iar, până pe 7 iulie, trebuie completate opţiunile în fişele de înscriere la liceu, de către absolvenţi şi părinţii acstora, asustaţi de către diriginţi. Pe 8 iulie, va fi data limită corectare a datelor computerizate şi corectarea eventualelor greşeli de editare. În ziua de 14 iulie, va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar viitor. Pe 15 iulie, se vor afişa, în unităţile de învăţământ gimnazial, listele cu cei repartozaţi, proveniţi din şcolile respective, şi a tabelului cu locurile neocupate în învăţământul liceal de stat din judeţ. Între 16-24 iulie, se vor depune dosarele de înscriere la şcolile în care candidaţii au fost repartizaţi.

Program şi pentru „vocaţional”

Un program asemănător au şi absolvenţii care u susţinut probe de aptitudini. Astfel, pe 3 iulie, candidaţii trebuie să depună fişele de înscriere, eliberate de şcoala de provenienţă, la unitatea liceală unde au fost declaraţi admişi la probele de aptitudini, în aceeaşi zi urmând să aibă loc şi validarea. Pe 6 iulie, de la liceele cu competenţă vocaţională, se vor ridica, de către candidaţii, care nu au fost admişi la clasele pentru care au susţinut probe de aptitudini, în scopul participării la admiterea computerizată în alt judeţ sau prin înscrierea opţiunilor la şcoala de provenienţă, a fişelor de înscriere.