Începe Bacalaureatul

0
345

Astăzi, încep „marile bătălii”, la Bacalaureat. Peste 5.600 de candidaţi, aproximativ1.000 provenind din promoţiile anterioare, vor intra, astăzi, în sălile de curs, pentru a susţine proba scrisă, la Limba şi literatura română. În vederea desfăşurării în bune condiţii a BAC-ului, duminică, 28 iunie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, s-a desfăşurat şedinţa publică de tragere la sorţi pentru stabilirea Comisiilor de Examen, precum şi a celor  de Evaluare.

Duminică dimineaţa, în Sala „Amfiteatru” a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, a avut loc tragerea la sorţi a comisiilor de examinare şi evaluare pentru sucţinerea examenului de Bacalaureat. În sală ai fost prezenţi peste 100 de cadre didactice, care şi-au depus candidatura pentru participarea la BAC, din diverse poziţii – preşedinte, vicepreşedinte, membru al comisiilor. Pe lângă componenţii Comisiei Judeţene de Bacalaureat – preşedinte, prof.  Nicuşor Cotescu¸ inspector general adjunct al ISJ Dolj; vicepreşedinte – prof.  Cristian Moanţă, secretar – prof.  Matilda Blagu; ceilalţi membri ai comisiei, au mai fost prezenţi reprezentantul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, prof.  Marius Bălaşa;  Mihaela Popescu – emisarul Asociaţiei părinţilor;  Mihnea Barbu, cel care i-a reprezentat pe elevi şi care a şi apăsat pe butonul tragerii la sorţi. Preşedinţii Comisiilor de Examen au fost aleşi la sediul Ministerul Educaţiei, în sarcina Comisiei Judeţene intrând numai vucepreşedinţii şi membrii Comisiilor. Din păcate, s-au înregistrat şi absenţe, din rândul celor care îşi depuseseră candidatura. Astfel, din cei 67 de doritori ai ocupării funcţiei de vicepreşedinte, au lipsit 13, iar 27, din totalul de 104 înscrişi pentru a obţine calitatea de membru, au lipsit,  alţi 19 fiind exceptaţi de la tragerea la sorţi, deoarece au fost extraşi pentru alte funcţii.

16 Centre de examen

În judeţul Dolj, sunt organizate 16 Centre de Examen, 12 dintre ele în Craiova. Conform metodologiei, schimbată cu câteva zile înainte de prima probă scrisă, evaluarea lucrărilor se va face în alte judeţe decât cele în care elevii susţin examenul. Astfel, conform celor prezentate în şedinţa publică de duminică, la Şcoala nr.2 „Traian” Craiova se vor strânge tezele venite din întreg judeţil, de aici plecând mai departe, în altă zonă a ţării, unde vor fi repartizate pentru corectare, iar, la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Craiova, va fi constitui un Centru de Evaluare pentru, la fel, alt judeţ.