PPDD Dolj își propune un scor de 10% la alegerile din 2016

0
93

Liderul PPDD Dolj, Mihai Cilibiu își propune să scoată un scor de peste 10% la alegerile locale și parlamentare din 2016. Acesta le-a cerut colegilor din partid să fie optimiști și să încerce să lege cât mai multe „parteneriate politice” care să îi ajute în această reușită.

Adunarea regională a Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD) a avut loc, ieri, la Opera Română Craiova, alături de liderii organizațiilor de partid din toate județele Olteniei fiind prezent și președintele acestei formațiuni politice, Simona Man. Întâlnirea membrilor PPDD a avut loc într-o atmosferă care nu a dus lipsă de nimic: în deschidere a fost intonat Imnul Național, s-au rostit discursuri înflăcărate, dar și bancuri, mai mult sau mai puțin politice, și cugetări culese din operele lui Bernard Shaw sau Nicolae Iorga. Formula de organizare a prins cum nu se poate mai bine la membrii PPDD, care au umplut sala de spectacole și care au răsplătit cu aplauze generoase fiecare astfel de intermezzo. Pentru că în sală au fost și membri de partid care au venit din alte orașe, Cilibiu le-a făcut propunerea ca, după întâlnire, să meargă la o plimbare prin Centrul istoric al Craiovei.

O ședință cu bancuri și cugetări

Tema acestei întâlniri regionale a fost pregătirea campaniei electorale pentru anul 2016, când vor avea loc alegeri locale și parlamentare. Liderul de la Dolj, Mihai Cilibiu a afirmat că, în acest momente, partidul trece prin frământări interne și mai ales printr-o poziționare politică pe eșicherul politic românesc destul de delicată, dar că nimeni nu trebuie să își piardă cumpătul: „Va trebui să arătăm tuturor din această țară că nu a fost o întâmplare construcția acestei formațiuni politice. PPDD trăiește, și nu numai, PPDD a rezistat tuturor vicisitudinilor politice din România. A trecut prin toate problemele indiferent că am avut în sondaje 7%, și noi de fapt aveam 15%, pentru că atât am luat la parlamentare în 2012, indiferent că ne-au cotat în sondaje cu 4%. Să știți că un partid de o asemenea structură, care are un bazin electoral foarte ferm, nu are cum să obțină un scor mai mic de 10% în 2016”, a spus Cilibiu.

„PPDD trăiește!”

Potrivit președintelui PPDD Dolj, partidul va reuși să scoată acest scor, de 10%, cu o condiție, și anume să se sprijine pe parteneriate politice. „Să fim pregătiți să facem pașii necesari și să facem parte din acele parteneriate politice care ne aduc, în primul rând, în prim-planul politicii românești. Avem nevoie de parteneri pentru a ajunge la guvernare. Știți bine ce spunea domnul Dan Diaconescu, trebuie să ajungem să conducem această țară. Ne-am dat seama că nu putem singuri, 15% nu a fost suficient. Asta înseamnă că trebuie să fim foarte atenți la parteneriatele pe care le vom avea. Vă îndemn să pregătiți cu minuțiozitate campaniile din 2016, să creați echipe de oameni puternici și, vă rog frumos, nu neglijați discuțiile cu orice parteneri care vă pot ajuta și vă pot aduce un plus valoare”.

„Să-l facem fericit pe domnul Dan Diaconescu”

Au fost și mesaje care l-au vizat pe fondatorul partidului, Dan Diaconescu, care execută o pedeapsă de 5 ani și 4 luni de închisoare pentru fapte de șantaj, liderii din teritoriu propunându-și să-l facă fericit, „acolo unde este”, pentru rezultatele electorale. „Să ne recăpătăm acea încredere pe care a avut-o electoratul în 2012 și să reușim ca, în 2016, să spălăm acele încercări de intimidare, provocări la care a fost supus domnul Dan Diaconescu, să reușim să îl facem fericit, acolo unde este, prin rezultatele pe care le vom avea, prin reprezentanții pe care îi vom avea în toate formele de conducere”, a mai spus Mihai Cilibiu. Președintele PPDD Dolj și-a îndemnat colegii să fie optimiști și „foarte bine pregătiți, și mental, și politic și organizatoric. Am încredere că structura de partid a PPDD va face valuri cum a făcut și în 2012”.