Alb-abaştrii s-au abonat la vinclu

0
69

Universitatea Craiova a marcat patru goluri şi în al doilea amical din Austria, disputat împotriva echipei FC Vaduz din Liechtenstein

Dacă în tot sezonul trecut nu au reuşit să înscrie în vreun meci patru goluri, alb-albaştrii au atins acest barem în ambele partide amicale din Austria. După ce a învins cu 4-1 campioana Albaniei, Skenderbeu Korce, Universitatea s-a impus cu 4-2 împotriva formaţiei FC Vaduz din Liechtenstein, care evoluează în prima ligă elveţiană. Au fost goluri spectaculoase, care concurează cele mai frumoase reuşite ale Ştiinţei din stagiunea anterioară. Mateiu a început „careul” cu o ghiulea de la distanţă, la o lovitură liberă executată scurt de Bancu. Ca şi în partida cu albanezii, Universitatea a fost egalată până la pauză. Vaduz, care peste câteva zile începe campania din Europa League, întâlnind echipa La Fiorita din San Marino, a ripostat subit, cu reuşita lui Neumayr. Numai că oltenii au ajuns la vestiare în avantaj, chiar consistent, fiindcă atacanţii Hergheligiu şi Bawab au punctat la fel de spectaculos. O diagonală a lui Bancu a fost transformată de „Herghe” la colţul lung, iar Bawab a soluţionat perfect, la vinclu, o lovitură liberă de la marginea careului mare. Partea secundă s-a încheiat la egalitate, 1-1, dar tot alb-albaştrii au punctat primii, prin Ferfelea, cu o reuşită de colecţie, care a onorat cursa lui Vătăjelu pe stânga. Vaduz a redus diferenţa cu o lovitură de cap din preajma porţii, care a finalizat o acţiune în banda stângă. Luni, de la ora 18, la Waidring, Universitatea Craiova va disputa cel de-al treilea meci de verificare din stagiul austriac, urmând a întâlni o altă echipă din Albania, FK Kukesi, ocupanta locului 3 în sezonul trecut.

Bawab: „Mi-ar plăcea să-i obişnuim pe fani cu multe goluri”

Thaer Bawab pare să fi rămas principalul executant al loviturilor libere din preasjma careului, după plecarea lui Brandan. Decarul Ştiinţei a şi reuşit să transforme o astfel de fază şi spune că şi aceasta a fost obiectul unui pariu cu Sorin Cârţu, aşa cum cei doi au mai făcut şi în sezonul trecut. „A fost un meci bun, de pregătire, după încărcarea pe care o avem de la antrenamente. A fost un antrenament bun, dorim să facem o pregătire bună și să o ținem tot așa și în următoarele meciuri. M-a certat nea Sorin când am bătut o lovitură liberă în campionat și am dat slab. Acum am dat și i-am dedicat golul, că altfel știam că o să se supere pe mine.  Și Mateiu a bătut foarte bine, e o altfel de execuție, ce-i drept. Ambele goluri au fost superbe. Sincer, nu prea exersez pentru că lovitura o ai. Ca atacant, tot timpul încerc să ajut echipa, să dau cât mai multe goluri. Asta îmi e meseria. Oricum, din apărare începe tot. Bine, la meciul acesta am făcut și câteva greșeli, dar cred că per-ansamblu a ieșit bine. Trebuie să învățăm din ele. A fost și oboseală, dar pentru asta sunt meciurile amicale. Îmi doresc să fie așa și în campionat, să marcăm mult. Chiar vorbeam acum cu Târnăcop, cred că îi învățăm așa și pe apărători, și pe suporteri, cu multe goluri. Sperăm să fie așa. E clar, sunt alți adversari, de alt calibru. Noi vom face tot posibilul să iasă bine” a spus iordanianul.

Universitatea Craiova – FC Vaduz 4-2

Au marcat: Mateiu 22, Hergheligiu 33, Bawab 39, Ferfelea 70 / Neumayr 30, Schurpf 75.

Universitatea Craiova (prima repriză): Bălgrădean – Dumitraș, Popov, Acka, Briceag  – Băluță, Kay, Mateiu, Bancu – Bawab, Hergheligiu. A doua repriză: Bălgrădean – Achim, Acka, Izvoranu, Vătăjelu – Mazarache, Mateiu, Kay, Ferfelea – Rocha, Curelea. Cu un sfert de oră înainte de final, Bancu și Herghelegiu au reintrat, înlocuindu-i pe Kay și Mateiu.

FC Vaduz: Klaus – Cecchini, Stahel, Bühler, Aliji (60. Lang) – Muntwiler; Hasler (45. Kamber), Ciccone (60. Kuzmanovic) – Messaoud (45. Schürpf), Neumayr (60. Burgmeier), Caballero (45. Sutter).