Brest – Vipers, finala Champions League la handbal feminin

0
447

Fostele adversare ale SCM Craiova din 2018, în parcursul spre câştigarea Cupei EHF, Brest Bretagne şi Vipers Kristansand, vor disputa finala de anul acesta a Champions League la handbal feminin. În acelaşi timp, echipa din Bănie nu numai că nu mai participă în cupele europene, ci are emoţii pentru rămânerea în Liga Florilor, unde se zbate în subsolul ierarhiei. Acum 3 ani, SCM Craiova câştiga cu Brest în Polivalentă, în grupele Cupei EHF, iar pe Vipers o învingea chiar în finală, cucerind trofeul.

Brest a produs surpriza Final Four-ului de la Budapesta, câştigând semifinala cu Gyor, scor 27-25, după aruncări de departajare de la 7 metri. A fost 20-20 după 60 de minute şi 23-23 după două reprize de prelungiri. A fost un duel al marcatoarelor Ana Gros (Brest, 9 goluri) – Veronika Kristiansen (8 goluri), iar daneza Sandra Toft a avut un uluitor procentaj de 54 % în poarta echipei franceze

În a doua semifinală, Vipers a trecut cu 33-30 de ŢSKA Moscova, echipa care o eliminase pe CSM Bucureşti. Reistad a marcat 10 goluri pentru Vipers, secondată de Mork, Loke şi Arntzen, cu câte 5 goluri.