Astăzi, finala Champions League

0
557

Manchester City şi Chelsea joacă azi, la Porto, de la ora 22, a treia finală englezească a Ligii Campionilor, după Man United – Chelsea, în 2008, şi Liverpool – Tootenham, acum doi ani. Este pentru al doilea an la rând când ultimul act al competiţiei este mutat de la Istanbul, din cauza restricţiilor legate de pandemie. În tribune vor fi 6.000 de suporteri de fiecare parte, permiţându-se accesul spectatorilor pentru 33% din capacitatea stadionului Dragao.

Manchester City este în premieră în finala Champions League, pe când Chelsea dispută a treia finală, după cea pierdută cu Man United, câştigând-o pe cea cu Bayern Munchen, în 2012. De asemenea, Thomas Tuchel ete primul antrenor din istoria UEFA Champions League care ajunge în două finale consecutive cu echipe diferite.

Guardiola: “Ştiu exact modul în care vrem să jucăm, cu cine vom juca şi nu-i voi bate la cap prea mult. Ştiu exact ce le voi spune. Celor care sunt anxioşi şi nervoşi, le voi spune că este normal. Trebuie să se descurce cu asta. Este o experienţă incredibilă să fii aici, nu m-am aşteptat niciodată când mi-am început cariera de jucător să joc nici măcar o finală. Suntem atât de norocoşi. A lăsa jucători în afara echipei este o chestiune teribilă, este absolut un dezastru. Vă sfătuiesc să nu fiţi antrenor în viaţa voastră. Nu am niciun fel de cuvinte frumoase care să le ofere uşurare pentru ei care nu vor juca, dar sfatul meu este să rămână cu echipa, există cinci înlocuiri şi toată lumea are şanse. Toată lumea va fi parte la finală. Voi rămâne la Manchester City, sunt sigur de asta, orice se va întâmpla. Dacă voi câştiga sau voi pierde finala, acest aspect nu îmi va schimba decizia în privinţa viitorului meu.”

Tuchel: “Când ești copil, visezi la un astfel de meci. E ca și cum te-ai uita la lună și ai vezi că e foarte, foarte departe. Nu ezit să spun că Manchester City și Bayern Munchen au dominat fotbalul european în acest sezon și în sezonul trecut. Dar noi încercăm să reducem diferența față de ele și lucrul bun în fotbal este că o poți face în 90 de minute”

Echipe probabile:

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zinchenko – Bernardo Silva, Fernandinho, Gündoğan –  Mahrez, De Bruyne, Foden. Antrenor: Pep Guardiola

Chelsea: Mendy – Christensen, Thiago Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Chilwell – Pulišić, Werner, Mount. Antrenor: Thomas Tuchel

Arbitru: Mateu Lahoz (Spania).