Jandarmii doljeni își comemorează eroii

0
203


Jandarmii doljeni îi comemorează în aceste zile pe eroii căzuți la datorie. Ieri, la monumentele Eroilor Jandarmi ridicate în localitatea Palilula în memoria slt. p.m. Nicolae Ungureanu şi cel din localitatea Ghizdăveşti ridicat în memoria slt. p.m. Aurel Radu, ambii căzuţi la datorie în ziua de 23 decembrie 1989 la Aeroportul Otopeni, a avut loc slujba de pomenire a acestora precum şi a tuturor jandarmilor care au plătit preţul suprem. Slujba religioasă a fost oficiată de preotul militar din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Dolj şi au fost depuse coroane de flori din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.

De asemenea, la ceremonialul organizat joi, 29 mai a.c., la cimitirul Sineasca, va participa o delegaţie de cadre militare din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj și Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, alături de reprezentanţii autorităţilor publice locale, iar un pluton de jandarmi (G.J.Mb. Craiova) va lua parte la constituirea şi defilarea Gărzii de Onoare.

Cele două sărbători, Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, sunt un prilej de recunoştinţă şi smerenie în amintirea celor care, prin faptele lor, au scris o pagină în istoria acestei ţări precum şi pentru slava Mântuitorului. În plus, efective din cadrul IJJ Dolj vor asigura măsurile de ordine publică atât în municipiul Craiova, la cimitirele Sineasca, Ungureni, Evreiesc şi Catolic, precum şi în municipiul Băileşti, pe timpul desfăşurării manifestărilor consacrate Zilei Eroilor.