Algeriancă descoperită cu ședere ilegală în Craiova

0
195


Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Dolj, cu sprijinul D.I.P.I., au desfăşurat, marți, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă. În cadrul acestor activități, oamenii legii au depistat, cu şedere ilegală, o tânără în vârstă de 19 de ani, din Algeria.

Din cercetări s-a stabilit că persoana în cauză a intrat în România în baza unei vize Schengen şi nu a părăsit teritoriul ţării în termenul conferit de viză, totalizând un număr de nouă zile de şedere ilegală. În urma celor constatate, poliţiştii au emis pe numele acesteia o Decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care este obligată să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, conform O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Polițiștii Serviciului pentru Imigrări Dolj fac apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului să îi contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Dolj, din strada „Amaradia” nr.32-34, la numărul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, sau vizitând site-ul public la adresa www.ori.mai.gov.ro.