Primăria Craiova reia distribuţia alimentelor pe 2 mai

0
99

De marţi, pe 2 mai, se reia distribuirea pachetele cu alimente oferite din fondurile bugetului local către categoriile de persoane aflate în situaţii de risc social din Craiova.

ajutoareCinci categorii defavorizate din Craiova beneficiază de aceste pachete de alimente. Este vorba de persoane cu handicap, adulţi şi copii neinstituţionalizate; şomeri care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sau care se află în căutarea unui loc de muncă, potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă cu modificările şi completările ulterioare; pensionarii cu pensii, sau după caz, cu pensii, indemnizaţii şi alte venituri cumulate până la 520 lei/ lună; persoane beneficiare de venit minim garantat şi persoane fără venituri, care au vârsta peste 60 de ani.

 „Distribuirea produselor alimentare se face în funcţie de listele transmise de către, Casa Judeţeană de Pensii Dolj, D.G.A.S.P.C. Dolj, A.J.O.F.M. Dolj, listele fiind întocmite în baza cererilor depuse de persoanele fără venituri cu vârsta peste 60 de ani şi lista persoanelor beneficiare de venit minim garantat aflate în evidenţa autorităţii locale”, se precizează într-un comunicat de presă al municipalităţii.

Potrivit autorităţilor, distribuirea alimentelor se face în Sală de Sport din incinta Şcolii nr. 32 „Alexandru Macedonski” din Craiova, care se află pe strada „Aleea Castanilor” nr. 4. Distribuţia se face în ordine alfabetică, după o programare pe zile. Astfel, între 2 şi 3 mai literele D-G; în datele de: 04.05 –  05.05.2017 de la litera H-M; în datele de: 08.05 – 09.05.2017 de la litera N-P; în datele de: 10.05. – 12.05.2017 de la litera Q-Y.

Pachetele conţin 2 litri de ulei, 2 kilograme de zahăr, 2 kilograme de făină, 1 kilogram de orez, 1 kilogram de mălai.