Pictură de Svetlana Borisova, la Casa Universitarilor

0
89

Expo BorisovaCasa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează astăzi, 29 aprilie, de la ora 18.30, la Casa Universitarilor, vernisajul expoziţiei „Calea sufletului”, cuprinzând picturi de Svetlana Borisova. În deschidere, Magda Buce Răduţ va familiariza publicul cu universul vizual ar pictoriţei, iar Petrişor Militaru va vorbi despre poemele ce completează opera plastică a Svetlanei Borisova.

Svetlana Borisova a mai expus la Craiova în septembrie 2015, la Galeria „Vollard” a Casei de Cultură „Traian Demetrescu”. Artista este născută în Siberia de Nord şi trăieşte la Roma, iar acum „aduce în faţa publicului craiovean tablouri de un impresionism impetuos, debordând de vitalitate, cu lumină şi culori specifice spaţiului rusesc”, precizează organizatorii.

Gheorghe DumitrescuO altă expoziţie de pictură va fi organizată de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” marţi, 2 mai, de această dată la sediul din strada „Traian Demetrescu” nr. 31. Este vorba despre „Acorduri cromatice”, cu lucrări realizate de artistul plastic Gheorghe Dumitrescu, care se află la prima „personală”. Evenimentul se va desfăşura cu începere de la ora 18.00, în prezentarea criticului de artă Magda Buce Răduţ.