Lucrare a lingvistului şi profesorului Elena-Camelia Zăbavă, lansată săptămâna viitoare

0
103

coperta zabava1În Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” va avea loc joi, 4 mai, ora 18.00, lansarea lucrării „Repere lingvistice şi culturale (Studii)”, semnată de Elena-Camelia Zăbavă şi apărută la Editura „Aius”. Vor vorbi despre carte scriitorii Mihaela Albu, Dan Anghelescu şi Tudor Nedelcea. Moderator: Nicolae Marinescu, directorul Editurii „Aius”. Evenimentul este organizat de instituţia-gazdă şi Asociaţia Culturală „Carmina Balcanica”.

Elena-Camelia Zăbavă este absolventă a Facultăţii de Filologie a Universităţii din Craiova. A susţinut doctoratul în 2004, la Universitatea din Bucureşti, sub conducerea acad. Grigore Brâncuş. A fost cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopşor” din Craiova, iar în prezent este conferenţiar la Facultatea de Litere craioveană. Este membră a Uniunii Slaviştilor din România şi Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

A publicat volumele „Structuri derivaţionale” în antroponimia din Oltenia” (2010), „Unităţi şi relaţii sintactice în limba română contemporană” (2012), a colaborat la redactarea „Dicţionarului de frecvenţă al numelor de familie din România” (2003) şi „Dicţionarului invers al numelor de localităţi din România” (2002). A îngrijit ediţia Lazăr Şăineanu, „Influenţa orientală asupra limbei şi culturei române” (2004) şi alte trei ediţii în colaborare.