Concurs pentru tineri, cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului

0
70

Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, în parteneriat cu Palatul Copiilor şi Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, vă invită astăzi, ora 16.00, la Concursul de dans TRADEM. Acesta are ca scop sărbătorirea Zilei Internaţionale a Dansului (29 aprilie) şi se desfăşoară în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor.

Concurenţii sunt preşcolari şi liceeni (clasele I-IV, V-VIII, IX-XII), înscriși la categoriile: grup, formaţie cu maximum trei dansuri specifice unuia dintre genurile dansului modern (disco, rock); de caracter (românesc/etno/stilizat, unguresc, italian, spaniol, polonez, rusesc, oriental, irlandez, african etc.); dans contemporan; dans tematic; dans urban (breakdance, street dance, hip-hop).

Juriul de specialitate – format din coregrafi, profesori, dansatori voluntari –  va stabili clasamentul concursului pe categoriile de vârstă şi genurile de dans cu care participanţii se înscriu. Potrivit organizatorilor, „jurizarea se face după următoarele criterii: ţinuta artistică, costumaţia în concordanţă cu tema dansului, coregrafie, expresivitate artistică, corelare între mişcare şi muzică”. Se vor acorda atât diplome pentru locurile I, al II-lea, al III-lea și mențiuni, cât și diplome de participare. Intrarea publicului este liberă.