Tată și fiu pe aceeași scenă: Romeo Rîmbu și Remus Rîmbu concertează la Filarmonica „Oltenia”

0
342

Ziua de 1 mai aduce modificări în programul Filarmonicii „Oltenia”. Astfel, concertul simfonic de vineri seara are loc astă-seară, ora 19.00, fiind susținut de Orchestra Simfonică a instituției, sub bagheta dirijorală a unui reputat muzician: Romeo Rîmbu. Pe aceeași scenă urcă, în calitate de solist, fiul domniei sale, violonistul Remus Rîmbu.

De-a lungul carierei profesionale, dirijorul Romeo Rîmbu şi-a câştigat recunoaşterea pe plan naţional şi internaţional, fiind invitatul permanent al unor renumite orchestre din ţară şi străinătate. Formaţia sa muzicală o datorează şcolii interpretative clujene, studiind la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, apoi luându-și doctoratul în muzică la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. A dirijat circa 1.000 de concerte pe patru continente, în Europa, S.U.A., Brazilia, Japonia şi Coreea de Sud, în săli prestigioase ale lumii. În prezent deţine şi funcţia de dirijor permanent al Filarmonicii din Oradea.

Remus Rîmbu  este  student  în  anul  al II-lea  la  Conservatorul de Muzică din Viena, unde studiază vioara cu profesorul Nicolas Koeckert. Activitatea sa de solist concertist însumează lucrări de Kreisler, Sarasate, Mozart, Bruch, Mendelssohn-Bartholdy, Saint-Saens și Beethoven, opusuri prezentate în 28 concerte susţinute în compania orchestrelor simfonice ale filarmonicilor din țară. De asemenea, a concertat pe scene internaționale, în Grecia și SUA. Din anul 2012 este membru al Romanian Sinfonietta Orchestra, condusă de dirijorul Horia Andreescu.

Programul concertului de astă-seară cuprinde Recitativ şi Dansul orelor din opera „Gioconda” de Amilcare Ponchielli; „Melodii lăutăreşti” pentru vioară şi orchestră, op. 20 de Pablo de Sarasate; Introducere şi Rondo capriccioso pentru vioară şi orchestră, op. 28 de Camille Saint-Saens; Suita „Boul pe acoperiş”, op. 58 (primă audiţie) de Darius Milhaud. Concertul este precedat, la ora 17.30, de prelegerea susținută de muzicologul Fred Popovici (București), sub genericul „Muzica secolului XX”, în cadrul programului „Filarmonica Plus”.