Chioșcurile noi din piețe primesc o prelungire cu trei ani

0
92

Chioșcarilor din piețe, care și-au modernizat spațiile de vânzare așa cum a cerut Primăria Craiova, li se prelungesc contractele de închiriere pe teren. La propunerea SC Piețe și Târguri SRL, șapte contracte, care expiră în această lună, vor fi prelungite cu încă trei ani, până la data de 31 decembrie 2018.

„Agenţii economici şi-au îndeplinit obligaţiile impuse de dispoziţiile H.C.L. nr. 846/2013 cu modificările ulterioare, privind aprobarea Regulamentului local referitoare la condiţiile de amplasare a construcţiilor cu caracter provizoriu pentru desfăşurarea activităţilor de comerţ stradal, pe raza municipiului Craiova, respectiv au efectuat lucrări de modernizare, respectând cerinţele de natură tehnică şi urbanistică privind faţadele construcţiilor provizorii pe care le deţin în pieţe (dovedind cu autorizaţii de construire şi procese-verbale de recepție)”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre ce urmează să fie aprobat de consilierii locali, în ședința de mâine.

Potrivit conducerii SC Piețe și Târguri, beneficiarii sunt buni platnici, neînregistrând debite restante la plata chiriei sau la obligaţiile datorate bugetului local. Se mai precizează că, în situația în care aceste contracte de închiriere nu ar fi prelungite, agenții economici ar fi nevoiți să-și dezafecteze construcțiile modernizate, iar închirierea terenurilor către alți agenți economici, care să-și ridice din nou construcții conforme, ar dura între trei și șase luni, fapt ce ar avea un impact financiar negativ asupra bugetului instituției. Șase  spații comerciale se află în Piața Centrală și unul din Piața Valea Roșie.