Craiovean condamnat la 10 ani de pușcărie pentru trafic de persoane

0
865

Craioveanul Filip Poenaru, arestat în martie 2012 pentru trafic de persoane, a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare. Hotărârea a rămas definitivă săptămâna trecută, când Înalta Curte de casație și Justiție i-a respins, ca nefondat, recursul.

Reamintim că, pe 20 martie 2012, “mascaţii” au descins în cartierul craiovean Faţa Luncii, în cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, cu sprijinul IPJ Dolj şi SRI Dolj şi coordonată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane prin exploatare sexuală la stradă. S-au făcut șapte percheziții, în urma acţiunii fiind “săltaţi” Filip Poenaru, de 35 de ani, cunoscut cu antecedente pentru fapte comise cu violenţă, Gabi Alin Poenaru zis “Patrian”, de 33 de ani şi Cortizon Iordache, de 35 de ani. Potrivit oamenilor legii, din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2010 – martie 2012, membrii grupului infracţional din care fac parte cei trei romi, au racolat 14 tinere din judeţele Dolj, Gorj şi Argeş pe care le-au transportat în Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie, iar odată ajunse aici prin ameninţări şi chiar bătăi, le-au determinat să întreţină raporturi sexuale “la stradă”, modalitate prin care gruparea s-ar fi ales cu peste 50.000 euro.

Ulterior a fost trimis în judecată doar Filip Poenaru, în stare de arest preventiv, pe 6 martie 2013 fiind condamnat la 10 ani de închisoare cu executare de judecătorii Tribunalului Dolj. În noiembrie 2013 Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul, ca nefondat, iar acum, mai exact pe 24 aprilie a.c., Înalta Curte de Casație și Justiție i-arespins și recursul: „Respinge, ca nefondat, recursul declarat de inculpatul Poenaru Filip împotriva deciziei penale nr. 335 din 4 noiembrie 2013 pronunțată de Curtea de Apel Craiova – Secția penală și pentru cauze cu minori. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, durata reținerii și arestarii preventive de la 20 martie 2012 la 24 aprilie 2014”, se arată în încheierea de ședință a ÎCCJ.