Băut și fără permis la volan, a intrat într-o mașină

0
313

Un craiovean de 25 de ani, băut și fără permis de conducere, a lovit un autoturism parcat pe o stradă din Craiova. Evenimentul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, iar autorul s-a ales cu dosar penal, polițiștii stabilind că avea o concentrație de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, l-au depistat pe Marian Matei, de 25 de ani, din Craiova, care, la volanul unui autoturism Opel, a lovit un autoturism Dacia Logan parcat pe strada „Toamnei”. Tânărul a fost surprins de proprietar, care auzise zgomotul mașinii ciocnite, înainte să apuce să dispară de la locul tamponării. În timp ce discutau cei doi craioveni, au apărut polițiștii de la Rutieră care l-au testat pe șofer cu etilotestul, rezultând o concentrație alcoolică de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale, însă, din verificările poliţiştilor a rezultat faptul că autorul nu poseda permis de conducere valabil pentru nici o categorie. Craioveanul a fost condus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, poliţiştii întocmindu-i dosar penal pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.