Asociaţia Vasiliada înfiinţează o nouă filială în Râmnicu Vâlcea

0
100

Adunarea Generală a Asociaţiei Vasiliada a aprobat miercuri, 24 aprilie, înfiinţarea unei noi filiale a asociaţiei, în municipiu Râmnicu Vâlcea. Primul proiect pe care Asociaţia Vasiliada, patronată de Mitropolia Oltenie, îl va implementa în Râmnicu Vâlcea va avea în vedere dezvoltarea de servicii socio – medicale pentru persoane de vârsta a III-a, aceste servicii urmând a fi oferite în cadrul Aşezământului Pensiune „Sfântul Nicolae”. 

Acest aşezământ rezidenţial pentru persoane vârstnice a fost dat în concesiune Asociaţiei Vasiliada de către Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru o perioadă de 40 de ani. Predarea instituţiei de asistenţă socială a avut loc în cadrul unei conferinţe organizate în această săptămână la Aşezământul Pensiune „Sfântul Nicolae”, la care au fost prezenţi Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, părintele Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

În cadrul conferinţei, Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu a prezentat asistenţei proiectul de la Râmnicu Vâlcea, dar şi planurile de viitor, care au ca scop principal implicarea cât mai mult a Bisericii în comunitate. „Suntem pe deplin mulţumitori lui Dumnezeu că am reuşit că realizăm acest parteneriat, care în final a prins viaţă şi s-a semnat. Noi ne-am gândit la acest lucru de îndată ce am aflat de oportunitatea unui pension pentru persoanele de vârsta a III-a. Am ales această denumire pentru că “Sfântul Nicolae” este Ocrotitorul tuturor, mai ales al celor bătrâni, iar în Râmnicu Vâlcea avem Catedrala Episcopală ”Sfântul Nicolae” şi Seminarul cu acelaşi nume. Sunt convins că cei care vor veni aici vor fi protejaţi de Sfântul Ocrotitor să-şi ducă mai departe bătrâneţile în linişte şi mângâiere sufletească. Dorim că bătrânii noştri să fie ajutaţi şi îngrijiţi de noi, pentru că e este datoria noastră, a Bisericii noastre, a credincioşilor noştri să ne preocupăm de bătrâni”, a precizat  Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

“Oferim servicii sociale acreditate conform tuturor standardelor în vigoare”

Părintele Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada, a subliniat necesitatea implicării întregii comunităţi în activităţile sociale desfăşurate în cadrul Mitropoliei Olteniei, manifestându-şi totodată recunoştinţa pentru deschiderea instituţiilor locale către parteneriatele care vin în folosul oamenilor. “Pentru noi este un moment de o importanţă deosebită, având în vedere anvergura acestui proiect. Asociaţia Vasiliada are o bogată activitate socială, de 12 ani oferim servicii sociale acreditate conform tuturor standardelor în vigoare pentru numeroase categorii de persoane aflate în dificultate, iar pentru acest lucru am căutat dintotdeauna parteneri pentru a dezvolta servicii sociale care să răspundă cât mai bine nevoilor pe care le au oamenii. Dacă în Craiova, în urmă cu câţiva ani, împreună cu Primăria Municipiului Craiova am reuşit să creem prima reţea de îngrijiri la domiciliu pentru vârstnicii singuri, iată că acum continuăm demersul nostru, pe de o parte, în direcţia întăririi parteneriatelor cu instituţiile locale şi de asemenea aceea de a răspunde nevoilor pe care oamenii aflaţi în dificultate le au, îndreptându-ne atenţia de data aceasta către persoanele de vârsta a treia, din municipiul Râmnicu Vâlcea”, a adăugat părintele Adrian Stănulică.