Emil Boc, la Craiova : „Candidez la şefia PDL din funcţia de premier”

0
340

Premierul Emil Boc s-a aflat ieri la Craiova, însoţit fiind de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, precum şi de câţiva parlamentari PDL. Emil Boc s-a aflat pentru prima oară în Bănie de când este premier, iar motivul s-a datorat doar prezentării moţiunii sale, în calitate de candidat la şefia PDL, moţiune intitulată, „România Dreaptă – România Puternică”. Evenimentul s-a desfăşurat la Filarmonia Oltenia, cu uşile închise, cu o prezenţă numeroasă din partea membrilor PDL Dolj. Onorurile de gazdă au fost făcute de senatorul Radu Berceanu, în calitatea sa de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Dolj precum şi de prim-vicepreşedintele PDL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

Venit la Craiova în campanie electorală pentru câştigarea preşedinţiei PD-L, Emil Boc a declarat ieri că el candidează la şefia acestui partid din funcţia de premiere şi nu se gândeşte în nicio clipă să-şi dea demisia. Emil Boc a mai spus că este capabil să facă faţă ambelor funcţii, cea de premier şi de şef al partidului. „Eu candidez la funcţia de preşedinte a Partidului Democrat-Liberal din poziţia de premier. Intenţionez să conduc şi partidul şi Guvernul…”, a subliniat Emil Boc. Vizavi de această declaraţie, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a spus că îl susţine pe Emil Boc pentru funcţia de preşedinte al PDL, deoarece, partidul are nevoie „de un lider care să ştie să dea cu pumnul în masă”. Întrebată dacă Vasile Blaga, contracandidatul lui Emil Boc nu ştie să facă acest lucru, Elena Udrea a spus Vasile Blaga are o funcţie în partid, dar pentru funcţia de preşedinte trebuie să primeşti huiduielile cu zâmbetul pe buze, nu să stai în tranşee. „Eu vrea ca PDL să câştige alegerile în 2012, iar Emil Boc, din punctul meu de vedere este singurul lider care poate să ducă partidul din nou la guvernare” a spus ieri, Elena Udrea, prezentă la Craiova.  Despre separarea celor funcţii, adică, cea de premier şi cea de preşedinte, Elena Udrea a precizat, nu la Craiova, ci la Tg Jiu, dar în aceea zi, că această discuţie se va purta în partid după câştigarea alegerilor din PD-L. „Sigur, va exista, eventual, o astfel de discuţie în interiorul partidului, dar după ce Emil Boc va câştiga alegerile. Deocamdată, ne canalizăm atenţia spre câştigarea alegerilor”, a precizat Udrea.

Emil Boc, mulţumit de modul în care a fost primit la Craiova

Emil Boc s-a arătat încântat de primirea caldă pe care i-a făcut-o preşedintele Organizaţiei PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, precizând faptul că îi mulţumeşte pentru climatul foarte bun pe care i l-a asigurat în prezentarea moţiunii şi că s-a simţit astăzi (n.r ieri) chiar ca într-o familie. “Vreau să-i mulţumesc domnului Radu Berceanu pentru faptul că deşi nu este unul dintre cei 32 de preşedinţi de organizaţii care susţin candidatura mea pentru un nou mandat, ne-a primit mai mult decât colegial. Ne-am simţit ca acasă, într-o atmosferă în care am putut să dezbatem problemele partidului” a precizat Emil Boc. Întrebat de ce crede că organizaţia PDL Dolj nu-l susţine pentru un nou mandat în fruntea formaţiunii democrat-liberale, Emil Boc a spus: “Cine spune că nu mă vrea Doljul? Eu cred că acest lucru va fi stabilit la Congresul din mai. Prezenţa în număr aşa de mare astăzi ( n.r ieri) demonstrează pe de-o parte interesul pentru ce se întâmplă cu PDL şi necesitatea de a lua cea mai bună decizie în mai. Eu zic că e o decizie care să ducă la continuitatea victoriilor PDL” a comentat premierul României.

Huiduit la Ciochiuta

Ceea ce este extrem de interesant este faptul că, Emil Boc nu a fost huiduit la Craiova, deşi acesta a fost întâmpinat în toate localităţile pe unde a trecut în ultimele zile numai de huiduieli. De exemplu, la mai puţin de 24 de ore de la huiduielile primite în municipiul Râmnicu-Vâlcea, miercuri, 27 aprilie, pentru care s-a declanşat chiar şi o anchetă, premierul Emil Boc s-a confruntat, din nou, cu protestele populaţiei, ieri, în localitatea Ciochiuţa, din judetul Mehedinţi, unde a inaugurat un pasaj de cale ferată. Zeci de localnici din Ciochiuţa i-au reproşat lui Emil Boc măsurile de austeritate luate de Guvern şi închiderea spitalului din Strehaia. Premirul a inaugurat pasajul împreună cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, senatorul PDL de Mehedinţi Mihai Stănişoară care l-a însoţit pe Emil Boc şi la Craiova.

Premierul Emil Boc : „Eu nu candidez împotriva nimănui. Candidez cu un scop foarte simplu şi direct, ca măsurile pe care le-am luat să facă România să reuşească, să performeze. Mesajul meu este de performanţă pentru România, de echipă pentru PDL şi de continuitate la guvernare după 2012. Ştiu că în România este încă dificil, dar trecem de pe partea de minus pe partea de plus. Dacă vă uitaţi în UE, ţări care au un renume, astăzi urmează măsurile adoptate de România de restrângere a cheltuielilor bugetare ca să poată să reziste. Noi am făcut mai repede acest lucru, de aceea avem o situaţie mai bună pentru 2011 şi 2012”

“O Românie dreaptă, o Românie europeană” versus „România Dreaptă – România Puternică”

Pe 11 aprilie 2004, Vasile Blaga şi Emil Boc şi-au lansat candidaturile pentru şefia PDL, fiecare dintre ei având un grup puternic de susţinători. Moţiunea lui Vasile Blaga pentru preşedinţia PDL, intitulată “O Românie dreaptă, o Românie europeană”, este structurată pe patru capitole şi cuprinde 55 de pagini, precizând printre altele că pentru PDL este important ducerea la bun sfârşit a politicilor de reformă şi modernizare, în timp ce moţiunea lui Emil Boc, intitulată, „România Dreaptă – România Puternică”, este structurată pe şapte mari capitole, cuprinde 47 de pagini şi precizează faptul că ambiţia partidului, care şi-a asumat această misiune reformatoare, este una mult mai mare . În moţiunea lui Blaga se arată că Guvernul României trebuie să fie unul politic, menţionându-se că un “guvern tehnocrat se justifică numai în situaţii excepţionale, cu un mandat limitat şi precis stabilit numai pe termen scurt”, în timp ce în moţiunea lui Boc se arată că Executivul trebuie să realizeze reforme în toate domeniile şi vorbeşte despre reforma administrativ-teritorială.