78 de elevi din Dolj, premiaţi la olimpiadele naţionale

2
381

78 de premii şi menţiuni, 13 medalii de aur, argint şi bronz dar şi calificări la olimpiadele internaţionale –sunt performanţe înregistrate de elevii de gimnaziu şi liceu ai judeţului Dolj la concursurile naţionale derulate doar în această lună. Şapte elevi au obţinut premiul I pe ţară. Majoritatea olimpicilor vor să folosească rezultatele obţinute pentru a-şi construi o carieră în străinătate.

29 din olimpicii Doljului aparţin Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Aceştia au cumulat trei premii I, şase premii II, un premiu III, 14 menţiuni, două premii speciale, trei menţiuni speciale, trei Medalii de Aur şi cinci Medalii de Argint. Trei liceeni s-au calificat şi în loturile lărgite pentru olimpiadele internaţionale, iar alţi doi sunt calificaţi în lotul pentru Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene. Conducerea unităţii de învăţământ a precizat că rezultatele din această lună sunt cele mai bune din ultimii trei ani.

Un elev de la „Fraţii Buzeşti” – premiat de Universitatea din Rennes

Cele mai multe distincţii au fost obţinute la Olimpiada Naţională de Informatică. Nici unul din cei opt elevi participanţi nu a revenit la şcoală fără premiu. Astfel, George Cazacu şi Alexandru Murtaza au obţinut premiul I şi Medalii de Aur, iar Mihai Popa s-a calificat pe locul al II-lea şi a obţinut şi Medalie de Aur, iar ceilalţi colegi au primit menţiuni şi Medalii de Argint. Elevul George Cazacu s-a calificat în lotul pentru faza internaţională a olimpiadei, iar Adrian Bogdan Drăghici, elev în clasa a XI -a, premiat cu Medalie de Argint şi Menţiune, a fost remarcat de reprezentanţii Universităţii din Rennes, care i-au oferit o excursie în campusul universităţii. Reprezentaţii instituţiei de învăţământ din Occident, prezenţi la concurs pentru a selecţiona viitori studenţi, au rămas încântaţi de acest elev. Scopul excursiei este tocmai acela de a-l convinge pe tânăr să opteze pentru una din bursele oferită de universitate.

Patru calificaţi la olimpiadele internaţionale de Biologie şi Matematică

Elevii Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” au făcut performanţă şi la olimpiadele de limbi moderne. Astfel, la Limba Germană, Letiţia Rădulescu a obţinut premiul I, Anca Crăiţan –premiul al II-lea şi Mihaela Militaru –premiul al III-lea. La Limba Franceză – Constatina Uţescu elevă în clasa a XI-a a obţinut premiul al II-lea.

Biologia reprezintă una dintre disciplinele de tradiţie în Colegiul Naţional “Fratii Buzesti”. Elevii pregătiţi de prof. Genelia Petrescu şi Aurelia Mihăilă au obţinut două premii II şi o menţiune la olimpiada din acest an. Participanţii au reuşit să se şi califice la olimpiadele internaţionale pentru această disciplină de studiu. Astfel, Cosmin Argintaru şi Radu Adrian Marian, ambii elevi în clasa a IX-a  s-au calificat pentru Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, iar Noela Daniela Radu, clasa a XII-a, este calificată în lotul pentru faza internaţionala a olimpiadei. De asemenea, elevul Nicu Răzvan Stăncioiu din clasa a XI-a  a obţinut menţiune la Olimpiada de Matematică, dar este calificat în lotul pentru faza internaţională alături de  elevul Ioan Stanciu de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, care a obţinut premiul al II-lea.

13 premii şi menţiuni pentru Liceul de Artă

Şi elevii Liceului de Artă „Marin Sorescu” din Craiova s-au făcut remarcaţi la concursurile naţionale. Aceştia au obţinut un premiu I  un premiu II, patru premii III, un premiu special şi şase menţiuni.

Medalii de Aur, Argint şi Bronz şi la Colegiul Naţional „Carol”

Elevii Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova s-au numărat şi ei printre premianţi. La Informatică – Alexandru Gabriel Oprea, Andreea Nedelcu şi Cristian Dascălu au obţinut Medalii de Bronz, iar Alexandru – Ioan Belcineanu şi Ioana Vasile – Medalii de Argint. De asemenea, la Matematică a elevul Ioan Stanciu a obţinut premiul II şi Medalie de Aur din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, Dan Alexandru Paraschiv – Menţiune şi Medalie de Argint, iar Valeriu Octavian Schneider – Medalie de Bronz.

Doljul- de şapte ori pe primul loc al podiumului

Adela Liculescu, Victor Gabriel Ungureanu de la Liceul „Marin Sorescu”, George Alexandru Cazacu, Letiţia Maria Rădulescu, Alexandru Murtaza de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Călinoiu Raluca de la Şcoala nr 2 „Traian”, Cosmin Lenghel de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu” au obţinut cel mai mare punctaj în competiţiile la care au participat şi premiul I pe ţară. Aceşti elevi au aşezat Doljul de şapte ori pe primul loc al podiumului.

 

2 COMENTARII

Comments are closed.