România pierde la limită cu Germania

0
552

Tricolorii n-au reuşit surpriza în faţa puternicei naţionale a Germaniei, în faţa căreia au pierdut la Bucureşti, în preliminariile CM 2022. A fost o diferenţă minimă pe tabelă, un gol marcat uşor, ca la antrenament, şi o diferenţă mai mare în joc, şi la numărul de ocazii, în favoarea nemţilor, portarul Niţă păstrând scorul în limită decentă. În acelaşi timp, tricolorii au avut şansele lor de a marca, prin Mihăilă, în prima repriză, şi prin Puşcaş şi Stanciu, pe final de joc. Aşadar, echipa lui Rădoi putea smulge remiza, deşi nu se poate declara nedreptăţită, ţinând cont că nemţii au avut şanse cu nemiluita. Superioritatea formaţiei lui Joachim Low a fost evidentă, valoarea jucătorilor permiţându-i Mannschaft o exprimare lejeră, cu trasee sigure şi posibilitatea de a-şi crea uşor ocazii. Este evident că România nu putea obţine un rezultat pozitiv cu Germania numai printr-o anumită conjunctură, iar aceasta a apărut, nemţii ratând foarte mult, iar pe final au tremurat pentru menţinerea avantajului minim. În concluzie, tricolorii n-au fost surclasaţi, deşi puteau fi, după joc, dar nici n-au obţinut ceva, deşi au avut şansa, pe final de joc. E clar că nu mai suntem nici pe aproape de postura de a juca de la egal la egal cu nemţii, precum la Europeanul din 2000, sau de a produce un şoc, precum în amicalul câştigat cu 5-1, în 2004. Trebuie să ne câştigăm meciurile accesibile, cum este cel cu Armenia, pentru a obţine locul 2 în grupa, maximum

Despre jucătorii foşti sau actuali la Craiova: Mihăilă n-a prea avut spaţii, Klosterman, cu care s-a întâlnit şi acum 3 ani, în duelul Craiova – Leipzig, neoferindu-i prea multe şanse de a avea poarta în faţă. Mihăilă, oarecum obosit, a avut o ocazie, cea mai mare a României în prima repriză, dar a tras cu stângul peste poartă. Cicâldău a intrat pe final, dar cu aplomb, evidenţiindu-se, deşi a avut numai vreo 10 minute la dispoziţie. Bancu nu a jucat, dar poate a fost mai bine, la ce arată Gnabry şi Sane, iar Rădoi probabil l-a şi menajat pentru duelul cu Armenia, programat miercuri, de la ora 19.

În aceeaşi grupă, Armenia – Islanda 2-0 şi Macedonia de Nord – Liechtenstein 5-0.

România – Germania 0-1

A marcat: Gnabry 16.

România: Niţă – O. Popescu, Chiricheş-cpt., Toşca, Camora (46 Burcă) – Stanciu, R. Marin – Hagi (83 Maxim),  Tănase (83 Cicâldău), Mihăilă (65 Man) – Keşeru (65 Puşcaş). Selecţioner: Mirel Rădoi.

Germania: Neuer – Klostermann, E. Can, Rudiger, Ginter – Goretzka, Kimmich, Gundogan –  Gnabry (90+2 Neuhaus), Havertz (77 Werner), Sane (90+3 Younes). Selecţioner Joachim Low.

Arbitri: Clement Turpin (Franţa).