Începe etapa a II-a de înscriere în clasa pregătitoare

0
480

Astăzi începe cea de-a doua etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, în anul şcolar 2016/2017. Peste 800 de locuri sunt disponibile în unităţile şcolare din judeţul Dolj.

 Etapa a II-a începe prin afişarea la unităţile de învăţământ şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a procedurilor de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, conform procedurii elaborate de ISJ. Începând cu 30 martie şi până pe 8 aprilie, va fi perioada în care se vor depune cereri tip de înscriere la secretariatul fiecărei unităţi şcolare aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a II-a, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate în faza anterioară sau care nu au participat, din varii motive, la prima etapă. De asemenea, în acelaşi termen, vor fi validate cererile de înscriere pe prima poziţie în ceea ce priveşte opţiunile. Pentru etapa a II-a, părinţii trebuie să completeze o nouă cerere, dar numai pentru şcolile care au locuri disponibile şi cu maximum de trei preferinţe, în ordinea lor descrescătoare. Pe 15 aprilie va fi afişată lista cu cei admişi, iar între 19 – 22 aprilie va urma centralizarea şi soluţionarea, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, a tuturor dosarelor copiilor neînscrişi, interesul primordial fiind cel al copilului.

La Segarcea, cele mai multe locuri disponibile

Pentru anul şcolar 2016/2017, planul de şcolarizare prevede 5.861 de locuri, în clasa pregătitoare, din care, după prima etapă, au fost aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice 4.970, 891 fiind disponibile. Cele mai multe sunt Şcoala Gimnazială Segarcea (30). Cu 24 de poziţii figurează Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu” Filiaşi şi Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova, iar Liceul „Matei Basarab” Craiova şi Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Craiova mai au câte 22 de locuri, cu 20 fiind Şcoala Gimnazială „Anton Pann” Craiova, iar Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova, Şcoala Gimnazială „Elena Farago” Craiova, Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu” Craiova, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni le vor pune la dispoziţie micuţilor câte 19 locuri. Pentru ceea ce înseamnă forma „step by step”, la Liceul Teoretic „Henri Coandă” şi Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, ambele din Craiova, capacitatea maximă a fost atinsă. La unităţile particulare de învăţământ, mai sunt locuri la Şcoala „Ethos” (17) şi la „Terraverde” (16).