Şcolile nu mai au voie să depoziteze laptele şi cornul

0
132

Unităţile de învăţământ din judeţul Dolj au primit noi măsuri pentru distribuirea laptelui şi cornului pentru preşcolari şi elevi.

Din cauza lipsei de spaţii frigorifice suficiente pentru depozitarea laptelui în condiţii corespunzătoare – 0-4 grade C, acesta va fi primit numai pentru o zi, chiar dacă termenul de valabilitate este de 48 de ore. De asemenea, se va urmări dacă mijlocul de transport înregistrat pe factură corespunde cu numărul maşinii ce distribuie laptele, dacă această maşină este frigorifică şi este autorizată sanitar-veterinar. Şi angajaţii instituţiilor şcolare trebuie să respecte anumite norme. Persoanele desemnate să primească şi să distribuie cornul şi laptele din fiecare unitate de învăţământ trebuie să-şi efectueze examenul coprologic valabil pentru trimestrul al II-lea al anului.

Măsurile au fost impuse de Direcţia de Sănătate Publică Dolj în urma acţiunii tematice de control efectuate în unităţile de învăţământ pe raza judeţului Dolj în mediul urban şi rural, în vederea eliminării riscului de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare la preşecolari şi şcolari.