Titlu: Todorov: „La Cluj am pierdut pe baschet, nu ca în meciul cu Oradea”

0
110

Deşi s-au întărit faţă de sezonul regulat, baschetbaliştii Craiovei au început Grupa Roşie cu două înfrângeri

Ca şi în sezonul regulat, meciul de la Cluj a fost pierdut fără drept de apel de baschetbaliştii Craiovei, în faţa uneia dintre favoritele la titlu, dacă nu chiar cea principală. Chiar dacă s-a schimbat locaţia faţă de primul joc direct şi din Polivalenta impunătoare s-a trecut în vechea „Horia Demian”, Universitatea Banca Transilvania s-a impus şi de această dată fără probleme în faţa Craiovei, scor 77-62, pe sferturi: 20-14, 14-12, 19-19, 24-17. Astfel, echipa din Bănie începe Grupa Roşie cu 2 două înfrângeri. Dacă aceasta era oarecum calculată, cea cu Oradea, de pe teren propriu, rămâne una dureroasă, din trei motive: a fost primul eşec pe teren propriu, a survenit in extremis şi a afectat obiectivul lui Aco Todorov, acela de a acumula două victorii în primele două jocuri acasă, pentru un martie mai liniştit, în care va fi abordată şi Cupa României. După acest joc, Aco Todorov a recunoscut superioritatea Clujului: „Cu Oradea am pierdut pe motive care nu ţin de baschet, de această dată am pierdut din cauza jocului prestat de noi, dar în faţa celei mai bune echipe din ligă. Sunt nemulţumit de felul cum am executat unele scheme, că le-am lăsat 16 recuperări ofensive, că am avut numai 14 pase decisive. Vrem să terminăm pe locul 4 pentru a avea avantajul terenului propriu în play-off şi să ne calificăm în semifinale, iar pentru asta avem nevoie de 2 victorii în Top 6”.

Mihai Silvăşan, antrenorul gazdelor, a declarat: „Un meci cum ţi-ai dori să fie meciurile echipei tale – cu apărare bună, cu dăruire, cu intensitate. Am lăsat o echipă ca şi Craiova să înscrie 62 de puncte, ceea ce este foarte puţin pentru ei, am recuperat bine, am recuperat în atac bine, am dat drumul la minge, cele 20 de pase decisive spun totul despre asta. Am reuşit să câştigăm fără prea mari emoţii”.

Au jucat pentru formaţia din Bănie în meciul de la Cluj: Mijajlovic 13 puncte, Gajovic 11, Koreniuk 11, Curry 8, Casale 7, Troupe 5, Popa 3, Boone 2, Fraseniuc 2,

Craiova  întâlneşte acasă, în runda a treia, sâmbătă, de la ora 19, pe FC Argeş Piteşti, formaţie care a pierdut la scor la Sibiu în această rundă, dar care în prima etapă învinsese Clujul în Trivale. Clasamentul Grupei Roşii după 2 etape arată astfel: 1. Sibiu 28p, 2. Cluj 28p, 3. Oradea 26p, 4. Craiova 26p, 5. Timişoara 23p, 6. FC Argeş 23p.