Dragnea, despre declaraţiile lui Kelemen: E bine să fie critic. Sperăm ca UDMR să susţină Guvernul

0
144

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ieri, referindu-se la criticile aduse de preşedintele UDMR Kelemen Hunor programului de guvernare, că este bine ca acesta să fie critic, el manifestându-şi speranţa ca UDMR va susţine prin vot învestirea Guvernului Dăncilă.

Liviu Dragnea

      “E foarte bine să fie critic. Programul de guvernare nu a suferit modificări importante, deci este cam acelaşi care a fost votat”, a spus Dragnea, întrebat despre criticile făcute de Kelemen Hunor. « Noi am avut o discuţie cu grupul UDMR. S-a stabilit că mâine (luni, n.r.) ei vor avea o întâlnire politică unde vor decide dacă susţin prin vot învestitura Guvernului sau nu. Deci noi sperăm să ne susţină”, a mai spus Dragnea.

Tăriceanu: Eu sunt dispus oricând la dialog, iar colegii de la UDMR ştiu acest lucru

            Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, ieri, după şedinţa parlamentarilor PSD-ALDE, că este dispus ”oricând” să discute eventuale propuneri ale UDMR, minimalizând declaraţia liderului Uniunii, Kelemen Hunor, referitoare la programul de guvernare.

         ”Şi mie îmi place din când în când să folosesc expresii un pic mai tari, pentru că atunci presa e mult mai încântată şi redă cu virgulă. Eu, personal, nu am avut o discuţie cu ei. Nu ştiu cum vor vota. Înţeleg că mâine dimineaţă, luni, vor avea o reuniune la nivelul grupurilor parlamentare, în care vor decide”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

            El a mai spus că ar fi dispus să accepte o discuţie despre proiecte punctuale dorite de liderii UDMR, dar că astfel de discuţii ”nu se fac de la un minut la altul”. ”Eu sunt dispus oricând la dialog, iar colegii de la UDMR ştiu acest lucru. Dacă vor avea anumite propuneri de făcut, eu sunt oricând deschis să discută. Noi ne bazăm pe toate voturile majorităţii”, a adăugat liderul ALDE.

Kelemen Hunor

            Kelemen Hunor a precizat că i s-a spus că programul de guvernare arată de parcă ar fi fost scris la ministerul Agriculturii, între două beri. “A citit cineva programul de guvernare? Ştiu că Balint l-a citit şi mi-a spus că arată de parcă ar fi fost scris în Ministerul Agriculturii, între două beri. Se va decide săptămâna viitoare referitor la acest plan de guvernare şi ar fi foarte bine dacă v-aţi exprima şi voi părerea. Eu aş fi foarte bucuros ca mâine dimineaţă să citiţi acest program de guvernare şi să ne spuneţi ideile voastre până luni dimineaţa. Avem şi noi idei referitoare la perioada următoare pe care vrem să le prezentăm. Toate aceste acorduri sunt pe termen lung”, a transmis Kelemen Hunor, sâmbătă seara, cu ocazia participării la ceremonia de aniversare a 15 ani de la înfiinţarea Conferinţei Tineretului Maghiar.