Comisarul european Corina Creţu va efectua o vizită oficială în România

0
161

Timp de două zile, astăzi şi mâine, comisarul european pentru politică regională Corina Creţu va efectua o vizită oficială în România. Înaltul oficial european se va întâlni cu  Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, pentru a discuta tematica fondurilor europene. 

Corina Creţu

Comisarul Corina Creţu va participa la conferinţa ”Fondurile europene, absorbţia şi impulsul necesar. Cum conectăm România în anul centenar?”, alături de Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, evenimentul fiind organizat de CursdeGuvernare.ro, cu sprijinul Băncii Naţionale. Înaltul oficial european va primi diploma ”Meritul universitar cu medalie de aur – Virgil Madgearu” din partea Academiei de Studii Economice Bucureşti.

         De asemenea, comisarul pentru politică regională va fi gazda ceremoniei de decernare a premiilor concursului ”Reporter şi Blogger European”, ediţia 2017. „Vin la București pentru a pune bazele unei cooperări strânse și fructuoase cu noul Guvern al României, atât în ceea ce priveşte folosirea la maximum a resurselor disponibile în cadrul financiar multianual 2014-2020, cât şi pentru a discuta pe marginea noului cadru financiar post-2020, a declarat comisarul pentru politica regională Corina Creţu înaintea vizitei sale.