“Trântă” serioasă în Polivalentă

0
88

În acest week-end, în Bănie se desfăşoară Naţionalele de lupte pentru seniori

Craiova găzduieşte o nouă competiţie de amploare, în acest week-end. Sâmbătă şi duminică, în Sala Polivalentă se va desfăşura Campionatul Naţional de lupte. Întrecerea este organizată de Federaţia Română de specialitate, în colaborare cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova, CSM Craiova, Liceul cu program sportiv “Petrache Trişcu” şi DJST Dolj. Sâmbătă dimineaţa, de la 9 la 13, sunt programate calificări, de la 16 la 19 se dispută finale, iar duminică, între orele 9-13 se vor desfăşura atât calificări, cât şi finale, intrarea fiind liberă. “L-am rugat pe preşedintele Federaţiei să ia Craiova în calcul când se va organiza o astfel de competiţie, ţinând cont că aici avem şi un centru olimpic de lupte. De altfel, cel mai bun sportiv al Craiovei şi cel mai bun luptător român din 2015 este Ştefania Priceputu” a spus Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, cel care a făcut introducerea la conferinţa de presă la care au participat şefii FRL. La întrecerea din Polivalentă vor participa aproximativ 400 de luptători.

Răzvan Pârcălabu, preşedintele FRL a oferit amănuntele despre competiţia organizată la Craiova: “Anul trecut, Craiova a găzduit Naţionalele de juniori şi a făcut-o cu brio, iar acest lucru a contat în alegerea pe care am făcut-o şi tot aici se va disputa şi Balcaniada de juniori, din octombrie. Totodată, în Bănie avem un centru olimpic, de aici ne luăm practic viitorii campioni. Am găsit la Craiova o echipă frumoasă, puternică, sperăm ca luptele să devină acel sport glorios de odinioară. Avem deja un sportiv calificat la Olimpiadă, Alin Alexuc, la categoria 96 kg, sperăm să mai calificăm alţi 3-4 sportivi şi să obţinem o nouă medialie, la 24 de ani de la bronzul lui Ion Grigoraş de la Barcelona. Turneele de calificare vor fi extrem de dificile, se spune că în lupte este mai greu să te califici la Olimpiadă, decât să obţii medalii ulterior”.

Despre Ştefania Priceputu, şeful FRL a declarat: “Ştefania este o mândrie a noastră, a şi fost declarată cea mai bună luptătoare din ţară, deşi este încă junioară. Ea ete prea tânără pentru a participa la Jocurile Olimpice de anul acesta, dar nici nu trebuie forţată. În ea ne punem speranţele pentru o medalie la Olimpiada de la Tokyo, din 2020”.

“Suntem mândri că organizăm această competiţie, care ne dorim să fie de excepţie. Avem sală modernă, avem centru olimpic, avem cel mai bun luptător din ţară, care este şi sportivul judeţului” a spus Cătălin Brânduşoiu, directorul adjunct al LPS “Petrache Trişcu”. “Craiova participă la această competiţie cu 8 sportivi, dintre care 3 sunt campioni en-titre şi ne aşteptăm ca ei să confirme şi să-şi apere titlurile” a declarat Marius Cimpoieru, antrenor de lupte. “Craiova găzduieşte cea mai importantă competiţie internă şi totodată ultimul test în perspectiva turneelor de calfiicare la Jocurile Olimpice, din luna aprilie. Veţi putea urmări la Craiova cei mai buni luptătări români, iar cine nu va veni la Polivalentă poate vedea competiţia şi pe site-ul FRL” a spus Alin Grigore, secretarul general al FRL.

CSM Craiova se va regăsi în competiţie prin participarea a cinci sportivi, patru la feminin şi unul la masculin. Florin Boboc va lua parte la întrecerea de 125 kg, iar în întrecerea feminină Miruna Stângă (48 kg), Ana Maria Stoian (75 kg), Amalia Doană (48 kg) şi Andreea Ciurezu (75 kg) vor lupta pentru un loc pe podium. “Avem şanse mai mari de a obţine o medalie prin Miruna Stîngă, de la ea am cele mai multe aşteptări, dar şi ceilalţi sportivi sunt în stare să prindă un loc pe podium, au calitatea necesară. Nu avem obiective foarte mari, mai ales că participăm doar cu cinci sportivi, însă sperăm să fie o ediţie bine organizată la Craiova şi oraşul nostru să atragă din ce în ce mai multe competiţii la nivel naţional, chiar şi international”, a declarat antrenorul CSM Craiova, Petre Banciu.