Craioveanu: “Ivan seamănă cu mine la joc, ar avea loc la Espanyol”

1
110

Într-o intervenţie la digisport, fostul internaţional şi căpitan al Ştiinţei, Gică Craioveanu, a comentat posibila trecere a lui Ivan la Espanyol Barcelona. “Espanyol nu are extreme. Andrei are loc de titular acolo. Andrei Ivan e asemănător în multe lucruri cu mine, îi place mai mult să vină din spate, cu faţa la joc, nu e jucător care să stea cu spatele la poartă, nu e un jucător static, cum poate să fie, de exemplu, inclusiv Ciprian Marica. Espanyol îl vrea împrumut, cu opţiune de cumpărare în vară. Nu îl vor în probe, nu poţi să testezi un jucător care deja a confirmat, e jucător de naţională, Costel îl cunoaşte bine. S-a întâmplat cu Halilovic, la Barcelona, a venit la 16-17 ani la ei. L-au dat împrumut, a jucat un an la ei apoi l-au dat, ca să aibă meciuri în picioare. Asta voia să facă Barcelona şi cu Andrei. Eu nu m-aş duce la Steaua în locul lui. În momentul în care eşti profesionist, poţi să alegi. În momentul în care pleci de la Espanyol, ai altă emblemă. Vii de la o echipă istorică, importantă. Uitaţi-vă în echipa de start, că Espanyol nu are extreme. Burgui e atacant central, e vârf retras în banda stângă. În banda dreaptă, joacă Gerard Moreno, de la Villarreal. Ivan are loc în prima echipă la Espanyol”, a declarat Craioveanu. Jucătorul este dorit în continuare şi de Espanyol Barcelona, după cum anunţă antrenorul Costel Gâlcă. “N-am renunţat la el”, afirma tehnicianul român.

“Grande” nu se dezice de Universitatea Craiova

Cel mai valoros jucător al Universităţii Craiova de după 1990, Gică Craioveanu, a ţinut să precizeze că nu a afirmat niciodată că regretă implicarea în proiectul renaşterii Ştiinţei, ci doar că îi pare rău că nu a reuşit mai multe în postura de director de imagine al clubului. “Interviul cu mine a fost o invenţie, s-au scris lucruri neadevărate. Am spus că regret că nu am făcut mai multe la Craiova, nu că am facut parte din acest proiect. Am rămas cu sufletul lângă Universitatea Craiova”.

 

1 COMENTARIU

  1. Gica sugerase la inceputul campionatului, dupa ce vazuse lotul si jocul Stiintei, aducerea unui varf de gura portii, pentru cresterea eficientei la finalizare, si a unui mijlocas de creatie, capabil sa faca ordine in joc. El considera necesare aceste achizitii pentru atingerea obiectivului: calificarea in play-off. Noi, suporterii Stiintei, ceream vehement, pe site-uri, acelasi lucru! Cartu si Sandoi, bombaneau si ei in barba, fara sa aiba “taria” sa solicite imperativ completarea lotului, decat dupa ce au fost “decapitati”. Ca Gica a avut dreptate, s-a vazut. La fel s-a simtit si “raceala” lui fata de club, dupa ce fost complet ignorat de catre “agronom” si patroni. Acum, cu bunul simt care-l caracterizeaza, Craioveanu ne arata ca ramane un domn… Din pacate actualul club, prin stilul bisnitaresc al patronilor si al mainii lor ciungi, Felix, nu prea mai are multe in comun cu Stiinta de odinioara, nici ca stare de spirit, nici ca dorinta de performanta, nici ca adversar declarat al “dusmanilor” bucuresteni. Mai degraba se alatura Pandurilor ca furnizor pentru Steaua si Dinamo, ceea ce e trist. Gica va “gasi” cu siguranta timp sa fie din nou alaturi de Stiinta, cand (daca!) va simti ca “proiectul” nu este unul paralel cu ceea ce se dorea, asa cum, din pacate, a aratat pana acum. FORZA STIINTA!

Comments are closed.