Neagoe a plecat cu strigături de la conducerea SC Pieţe şi Târguri

0
81

Consilierii opoziţiei au ţinut să îi bată obrazul fostului director al SC Pieţe şi Târguri, Claudiu Neagoe, reproşându-i acestuia că, în ciuda vârstei, are un caracter infantil. Aleşii locali s-au simţit luaţi peste picior de Neagoe când acesta a afirmat că demisionează pentru că s-a plafonat în funcţia de director. O altă sfidare, în opinia consilierilor, este întoarcerea acestuia pe un post secund.

Liberalul Marian Vasile a cerut, în plenul de ieri, când s-a votat încetarea mandatului acestuia, ca Neagoe să vină cu un raport scris în faţa aleşilor locali „pentru a vedea şi noi cum a reuşit să atingă apogeul în această funcţie”. Aluzia a fost la o declaraţie a fostului director care spunea că îşi dă demisia pentru că s-a plafonat în funcţia de director. Tot Vasile a pus problema dacă este juridic ca Neagoe, care s-a întors pe postul de director tehnic între timp, să beneficieze de un salariu majorat chiar de el când avea calitatea de manager. „Domnul Mischianu (n.r. – Ovidiu Mischianu, juristul-şef al Primăriei Craiova), este corect din punct de vedere juridic acest lucru?”, a întrebat Vasile.

„A avut o atitudine necuviincioasă”

Un alt consilier liberal, Marinel Florescu, i-a cerut explicaţii lui Neagoe referitoare la o ieşire verbală pe care acesta a avut-o în şedinţa pe comisii faţă de consilierul Pavel Badea. „A avut o atitudine necuviincioasă la comisii şi îl rugăm să ne explice ce anume l-a deranjat atât de tare”, a spus Florescu. Consilierul Pavel Badea a venit cu precizări legate de ceea ce s-a întâmplat în respectiva şedinţă de comisii. „I-am pus o întrebare domnului Neagoe dacă este conştient că, în calitate de manager, ar fi putut să facă mai mult pentru a se evita incidentul din târgul de săptămână. Dânsul a zis că, aşa cum puteau să moară oameni în târg, puteau să moară oameni şi la mine la poartă”, a explicat Badea.

„Nu este suficient de maturizat”

Badea a tras concluzia şi l-a catalogat pe Claudiu Neagoe că este, nici mai mult, nici mai puţin, o persoană care nu s-a maturizat pe deplin şi că asta ar fi explicaţia pentru tot comportamentul său din ultimul timp. „Domnul Neagoe are calităţi, dar nu este suficient de maturizat. Să sperăm că o să îşi revină şi o să înveţe să aibă şi respect faţă de consilieri”. Deşi i s-au solicitat explicaţii, Claudiu Neagoe nu a putut să le ofere pentru că nu a fost prezent în sală. Începând cu data de 1 februarie, acesta va fi noul director tehnic al SC Pieţe şi Târguri Craiova, făcând, cu alte cuvinte, un pas în spate. Tot cu votul de ieri al consilierilor, noul director este Cosmin Durle, fost director tehnic. Autorităţile nu au precizat pe ce perioadă se întinde interimatul acestuia.