Tinerii craioveni, implicaţi într-un proiect intercultural

0
72

Asociaţia Culturală Branart implementează în perioada 15 ianuarie 2014 – 15 mai 2014 proiectul “From the country citizenship to the European citizenship” finanţat prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1.1. Schimburi de tineri.

Activităţile proiectului se desfăşoară în perioada 5-12 aprilie 2014 în parteneriat cu organizaţii din Italia, Turcia şi Polonia în Craiova şi vor include workshopuri pe temele proiectului: “Când începe cultura europeană”, “Să fim buni cetăţeni europeni”, “Uniunea Europeană şi tinerii”, “Cetăţeni europeni celebri: cultura europeană în literatură, arte plastice, muzică şi filosofie”, dezbateri pe tema dialogului intercultural, civilizaţiei şi culturii fiecărei ţări participante. La acest proiect vor participa 30 de tineri din România, Turcia, Italia şi Polonia, care vor promova la întoarcerea în comunităţile lor cultura şi civilizaţia europeană.

Iniţiatorii urmăresc descoperirea culturii urbane a fiecărei ţări participante, a oamenilor de cultură care au dat faima ţării în spaţiul internaţional. De asemenea, se doreşte integrarea operelor de artă şi a monumentelor culturale existente în fiecare ţară în cultura europeană şi identificarea unei identităţi comune europene pentru toate ţările participante la proiect. Un alt obiectiv urmărit în proiect este conştientizarea tinerilor ca fiecare ţară în parte a contribuit la dezvoltarea şi existenţa unei identităţi europene, precum şi încurajarea tinerilor de a participa la acţiuni europene, ca urmare a drepturilor comune.