Meteorologii îi liniştesc pe craioveni: Nu va fi, totuşi, viscol mare!

0
70

Va ninge cât să se aştearnă încă un strat de zăpadă. Va bate vântul, dar nu aşa de puternic încât să troienească drumurile. Meteorologii încearcă, în felul acesta, să-i liniştească pe craiovenii care se aşteptau ca astăzi să fie cea mai grea zi de iarnă de până acum. 

Ion Mărinică

Astăzi ar trebui să fie una dintre cele mai grele zile de iarnă şi pentru craioveni, ca pentru majoritatea locuitorilor din sudul ţării. Meteorologii pe care i-am contactat noi contrazic această veste care i-a făcut pe mulţi dintre locuitorii Băniei să se îngrijoreze. „Va fi vânt care va viscoli puţin zăpadă, dar nu va fi chiar atât de rău. Mult mai rău va fi pentru cei din judeţele din Dobrogea sau din sudul Moldovei”, a declarat, ieri, Ion Mărinică, meteorolog în cadrul Centrului Regional de Meteorologie Oltenia.

Viteza vântului va fi 50-55 kilometri pe oră

Prognoza spune că astăzi Craiova va fi traversată de cod galben, care presupune ninsori şi vânt, dar nu unul foarte puternic. Potrivit meteorologului Ion Mărinică, în toate judeţele din Oltenia va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă. „Nu va fi consistent decât pe alocuri însă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi, la rafală, 50-55 kilometri pe oră, viscolind şi troienind zăpada”, a declarat acesta. Codul galben va începe de la ora 6.00 şi 23.00, iar în unele zone ale Munteniei, sudul Moldovei şi Dobrogea va fi cod portocaliu.