Bursa voluntarilor, la Craiova

0
76

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a găzduit, ieri, Bursa voluntarilor, care s-a desfăşurat în cadrul unui proiect de parteneriat Comenius Regio intitulat „A bridge to leadership”. Evenimentul a fost organizat de ISJ Dolj în parteneriat cu Asociaţia Edulife Craiova, Organizaţia „Salvaţi Copiii” – filiala Dolj, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonsky” şi  a avut ca invitaţi reprezentanţi ai unor instituţii importante şi organizaţii neguvernamentale din regiunea Olteniei, printre care Consiliul Judeţean Dolj, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, Centrul de Voluntariat „Voluntaris”, Asociaţia „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj etc.

 

„A bridge to leadership” este un proiect de parteneriat între instituţii din regiunea Olteniei şi instituţii din regiunea Siauliai din Lituania. Proiectul îşi propune să dezvolte, prin voluntariat, termenul de leadership în cadrul tinerei generaţii, să-i conştientitizeze pe tineri despre importanţa voluntariatului atât în viaţa lor, cât şi în viaţa societăţii din care ei fac parte. Evenimentul din această săptămână şi-a propus să aducă faţă în faţă ONG-uri cu voluntari activi şi instituţii care au nevoie de voluntari în activitatea lor, instituţii care ar putea să-i implice pe aceştia în activităţile lor viitoare”, au declarat reprezentanţii  Asociaţiei Edulife Craiova, partener al proiectului.

 

Activităţi de voluntariat, la Parohia Harşu

 

Arhiepiscopia Craiovei a fost reprezentată la „Bursa voluntarilor” de părintele consilier Viorel Dică, paroh al Bisericii „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana”, care subliniază necesitatea implicării oamenilor în activităţi de voluntariat, care să vină în folosul comunităţii. „Parohia Harşu a pregătit voluntari pentru implicarea cât mai mare în activităţile sociale şi nevoile sociale pe care le au oamenii în Craiova şi nu numai. De aceea sunt prezent la Bursa voluntarilor, pentru a-i promova pe cei pe care i-am pregătit la parohie şi pentru a intra în parteneriat cu alte ONG-uri care au nevoie sau să câştige experienţă în ceea ce priveşte voluntariatul. Îi încurajăm pe tineri să se implice în astfel de activităţi prin educaţie şi prin promovarea preceptelor scripturistice. Ştim foarte bine că cine iubeşte cu adevărat pe Dumnezeu îi iubeşte şi pe oameni, iar voluntariatul are la bază iubirea lui Dumnezeu şi a aproapelui”, a precizat părintele Viorel Dică.

Evenimentul se înscrie în seria de activităţi desfăşurate în cadrul Proiectului de Parteneriat Comenius Regio intitulat „A bridge to leadership”, care se desfăşoară în perioada 01.08.2013 – 31.07.2015, fiind implicate două regiuni din România, respectiv Lituania. Proiectul este finanţat în cadrul Programului sectorial Comenius al Programului de „Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii”.