„Călătorind cu Strauss” în concertul de Anul Nou al Filarmonicii „Oltenia”

0
385

În tradiționalul concert de Anul Nou, cu care de fiecare dată deschide programul lunii ianuarie, Filarmonica „Oltenia” propune spre audiție valsuri, polci și arii celebre ale faimoasei familii austriece de muzicieni Strauss. Intitulat chiar „Călătorind cu Strauss”, evenimentul va avea două reprezentații, pe 11 și 12 ianuarie 2019, cu începere de la ora 19.00.

Ambele vor fi susținute de Orchestra Simfonică a Filarmonicii craiovene, condusă de dirijorul Marius Hristescu, invitată fiind soprana Ianna Novac. Fostă componentă a trupei A.S.I.A. – despre care declară că „a fost un bilet de lansare în lumea showbizului românesc” -, Ianna Novac s-a lansat în muzică în anul 2003, fiind și o prezență constantă a prezentărilor de modă și a concursurilor de frumusețe. În 2010 a lansat proiectul solo în genul pop-opera, iar ca solist vocal a câștigat peste 20 de premii naționale și internaționale la concursuri, festivaluri și gale. Ianna Novac este licențiată a Universității de Muzica din București, secția Canto Clasic.

Biletele pentru cele două concerte au fost puse în vânzare la Agenția Filarmonicii „Oltenia” (Calea Unirii nr. 16) și costă 40 lei (preț întreg) și 10 lei (preț redus, pentru elevi, studenţi, seniori). Agenția este deschisă astăzi, 28 decembrie 2018, între orele 10.00 și 18.00, și închisă până pe data de 2 ianuarie 2019, urmând să își reia activitatea după programul obișnuit din 3 ianuarie 2019. Potrivit reprezentanților instituției, numărul solicitărilor de bilete pentru concertul de Anul Nou este foarte mare, astfel că puține locuri mai sunt disponibile la vânzare în prezent.