Consilierul juridic de la CET acuzat de omor cu premeditare rămâne în spatele gratiilor

0
302

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au menţinut măsura arestării preventive faţă de Claudiu Vasile Stoica, de 38 de ani, din Craiova, consilier juridic la CET II Craiova, cel care l-a ucis, pe malul Jiului, la Malu Mare, pe Ion Lucian Dinulescu, de 42 de ani. Stoica a fost trimis în judecată pentru omor comis cu premeditare şi prin cruzimi, întrucât victima avea nu mai puţin de 27 de plăgi, pe care i le-a provocat cu un cosor şi un cuţit, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru 18 ianuarie.

Consilierului juridic de la CET II Craiova, Claudiu Vasile Stoica, de 38 de ani, din Craiova, care l-a ucis, pe malul Jiului, la Malu Mare, cu 27 de lovituri de cosor şi cuţit, pe craioveanul Ion Lucian Dinulescu, rămâne în spatele gratiilor. Hotărârea a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute de judecătorii de la Tribunalul Dolj, care au stabilit şi primul termen al procesului, pentru data de 18 ianuarie: „Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Stoica Vasile Claudiu, măsură dispusă prin Încheierea nr. 213/2017 din data de 19.08.2017 a Tribunalului Dolj. Pe fondul cauzei, acordă termen la data de 18.01.2018. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 21.12.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că trupul victimei, Ion Lucian Dinulescu, de 42 de ani, din Craiova, a fost găsit pe 17 august a.c., seara, pe malul Jiului, în comuna Malu Mare. În urma anchetei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că autorul, Claudiu Vasile Stoica (38 de ani), şi victima, Ion Lucian Dinulescu (42 de ani), ambii din Craiova, se cunoşteau şi erau colegi de serviciu, lucrând în cadrul Complexului Energetic Oltenia, inculpatul – în calitate de consilier juridic –, în timp ce victima era liderul unuia dintre sindicatele acestei unităţi. Autorul a spus că a căutat o ocazie de a se răzbuna, pentru că, din cauza victimei a pierdut o sumă de bani.

Mai exact, Dinulescu îl convinsese să cumpere un autoturism cu suma de 2.300 euro, pe care îi spusese că îl va cosmetiza şi îl va vinde în profit, însă, în realitate, el a pierdut atât acea sumă, cat şi altele, în total circa 3.000 de euro. Mai mult, Stoica a luat hotărârea să se răzbune pe Dinulescu şi urmare a faptului că, acesta, într-o noapte din luna iulie 2017, i-a zgâriat elemente ale caroseriei maşinii şi nu a vrut să recunoască niciodată. Pe 17 august, dimineaţa, Stoica l-a luat pe Dinulescu cu maşina sa, la pescuit, iar acolo l-a ucis folosind un cuţit şi un cosor, medicii legişti numărând 27 de plăgi pe trupul victimei, dintre care 10 penetrante în cavitatea toracică şi abdominală.