Au fost desemnaţi câştigătorii concursului „Lider European”

0
411

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a desemnat câştigătorii concursului „Lider European”. Cele trei echipe finaliste au avut ocazia să îşi prezinte proiectele în Bucureşti, în cadrul unui eveniment organizat la Spaţiul Public European, dând de furcă juriului, care a stabilit câştigătorii după lungi dezbateri.

Concursul s-a axat pe dezvoltarea, de către elevii de liceu, a unor proiecte în domeniile social, economic, cultural şi artistic, pe baza valorilor Uniunii Europene. Elevii au creat proiecte pentru a rezolva probleme şi pentru a valorifica oportunităţi pe care tot ei le-au identificat în comunitatea în care trăiesc. S-au înscris în concurs peste 1500 de participant şi trei au fost pe podiul. Aceste echipe câştigătoare au fost recompensate cu următoarele premii: locul I – 700 euro, locul II – 500 euro, locul III – 300 euro.

Participanţii la concurs îşi vor putea descărca diplomele de participare, începând cu 15 ianuarie 2018, de pe site-ul competiţiei. Locul I –   Echipa „C.R.E.D.E.M” – Școala Profesională Gropniţa din Iaşi, cu proiectul „Credem în educaţie”; Locul II –  Echipa „DEAFLIDER” – Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca, cu proiectul „Mobilizare. Învăţare. Împreună” şi Locul III – Echipa „Mutatio” – Colegiul Naţional Silvania din Zalău, cu proiectul „HUB–Ă Tinerească de Zalău”.

Campania educaţională „Europa, casa noastră”

Concursul face parte din campania educaţională „Europa, casa noastră”. Scopul campaniei este de a oferi copiilor şi tinerilor români posibilitatea de a descoperi mai multe despre UE, istoria, valorile, politicile şi cele mai recente evoluţii în domeniul afacerilor europene şi de a-i ajuta să devină tineri competenţi, responsabili şi implicaţi în viaţa comunităţii. De asemenea, au fost acordate şi 5 menţiuni, premiate cu câte 100 de euro fiecare.  Au primit menţiuni următoarele echipe: „Acvariul de Piatră” – Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ, cu proiectul „Acvariul de Piatră” o capsulã a timpului ȋn vârful muntelui”;  „Actorii” – Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică Octavian Stroia din Cluj-Napoca, cu proiectul „Developing Young Minds for a better future”; „Lider ca pasarea cerului” – Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, cu proiectul „Educaţie pentru copiii din mediile defavorizate”;  „Butterfly Vision” – Colegiul Naţional Ion Creangă din Bucureşti, cu proiectul: „Efectul de bullying” şi nu în ultimul rând, echipa „Lugotech” – Colegiul Tehnic Valeriu Branişte din Lugoj, cu proiectul „Reintegrarea mamelor minore în sistemul educaţional”.